LAŽNO ZDRAVNICO SO V IZOLI RAZKRINKALI, A SE JI JE USPELO PONOVNO ZAPOSLITI: V SB Izola menijo, da se njen zaslužek 'javnosti ne tiče'

Kronika

Potem ko so v izolski bolnišnici razkrili lažno zdravnico in se je izkazalo, da gre za isto osebo, kot je delala v trboveljski bolnišnici kot diplomirana medicinska sestra, naj bi se v preiskavi znašel še njen soprog, pišejo Slovenske novice. Trboveljska bolnišnica je zoper 29-letnico že sprožila postopke za povrnitev izplačanega denarja. Bo temu sledila tudi izolska bolnišnica?

Po poročanju Slovenskih novic je lažna zdravnica oziroma lažna diplomirana medicinska sestra 29-letna Petra Sever iz Velenja. Zaključila naj bi srednjo zdravstveno šolo v Slovenj Gradcu. Kot se je izkazalo, naj bi ponaredila diplomo medicinske fakultete Maribor in se kot zdravnica zaposlila v Splošni bolnišnici Izola. V Izoli podatkov, koliko časa je Severjeva delala pri njih, koliko denarja so ji izplačali in ali bodo denar zahtevali nazaj, za časnik niso želeli razkriti, ker naj bi se ti podatki 'javnosti ne tikali'.

Kot medicinska sestra naj bi se Severjeva zaposlila v Izoli leta 2015. Po podatkih koprske območje enote zavoda za zdravstveno zavarovanje pa naj bi se kot zdravnica zaposlila z novembrom 2016, delovno razmerje na delovnem mestu zdravnik brez specializacije/zdravnik pa naj bi trajalo do aprila 2017, navajajo Slovenske novice.

Pet mesecev naj bi tako prejemala 2350 evrov bruto plače mesečno, s prištetimi najnižjimi potnimi stroški in malico naj bi 'lažna zdravnica' davkoplačevalce tako stala skoraj 12.000 evrov. Kot višja medicinska sestra naj bi za 17 mesecev dela prejela okoli 33.800 evrov plačila. Kot še navaja časnik, je Severjeva v 22 mesecih dela v SB Izola državljane stala okoli 45.800 evrov.

Severjeva naj bi nato svojo 'zdravniško kariero' nadaljevala v bolnišnici Trbovlje decembra 2018, a so jo razkrinkali. Zaposlila se je torej zatem, ko je zapustila izolsko bolnišnico. Kot so za časnik povedali v trboveljski bolnišnici, jih je stala 2800 evrov bruto, plačevali naj bi ji tudi potne stroške iz Velenja v Trbovlje, ker ima tam prijavljeno bivališče. Bolnišnica Trbovlje je sprožila postopke za povrnitev izplačanega denarja.

Vmes naj bi se Severjeva poročila in v Trbovljah uporabila tudi priimek Žveglič.

Na PU Ljubljana zoper Severjevo vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja goljufije in ponarejanja listin, proti njej je bila tudi podana kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.

Mati Severjeve je na Facebooku objavila, da je 'hčerkica diplomirala na medicinski fakulteti' septembra 2014, drugič naj bi diplomirala konec leta 2016. To diplomo so sprejeli na zdravniški zbornici in v SB Izola. So pa na PU Ljubljana za časnik potrdili, da zaradi domnevne pomoči pri ponarejanju diplom preiskujejo še eno osebo. Po informacijah Slovenskih novic naj bi preiskovali soproga Severjeve, Lovra Žvegliča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija