LANIŠEK V GARMISCHU ODLIČEN DRUGI: Še sedmič v tej zimi na zmagovalnem odru, zaostal le za Granerudom

Svet

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (297,3 točke) se je v svetovnem pokalu na novoletni dan spet povzpel na zmagovalni oder. Lanišek je na drugi tekmi turneje v Garmicsh-Partenkirchnu za 6,4 točke zaostal le za Halvorjem Egnerjem Granerudom. Norvežan po dveh zmagah - prvi je bil že v Oberstdorfu - vodi tudi na 71. novoletni turneji.

Tretji je bil najboljši to zimo, Poljak Dawid Kubacki (294,4 točke), ki je zadržal rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu.

"Spet sem skakal lepo, danes je bil Granerud malo močnejši, a verjamem, da bo že v Innsbrucku drugače," je po nastopu za TV Slovenija dejal Lanišek.

???????? NOVO LETO NOVE STOPNIČKE???????? . Čestitke ANŽE LANIŠEK . . . . Powered by NLB #skijumping #skokinarciarskie #skijumpers...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Nedelja, 01. januar 2023

Poleg Laniška, ki se je še sedmič to zimo povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala, skupno pa je osvojil svoje 20. stopničke, so v finalu nastopili še trije Slovenci.

Anže Lanišek - Žaba ???? čestitke ????????????v Garmisch-Partenkirchnu 01.01.2023 SSK Mengeš Meta Razpotnik Andreja Lanišek Nastja Lanišek Jani Lanišek Aleš Selak

Objavil/a Mengeški Orli dne Nedelja, 01. januar 2023

Lovro Kos (261) je bil 13., Timi Zajc (255,8) 14., Domen Prevc (226) pa 29. Brez točk sta danes med Slovenci ostala Žiga Jelar na 34. in nekdanji dobitnik zlatega orla Peter Prevc na 39. mestu.

Zdaj se karavana seli v Avstrijo. Tretja tekma 71. novoletne turneje v Innsburcku bo v sredo, 4. januarja, ob 13.30. Dan prej na Bergislu skakalce čakajo še kvalifikacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija