KURZ OSTER DO SOBOTNIH PROTESTNIKOV: Svojega ogorčenja nad posameznimi udeleženci ni skrival (VIDEO)

Svet

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes ostro kritiziral izgrede na sobotnih protestih proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa na Dunaju. Čeprav je treba zagotoviti pravico do izražanja mnenja, je bil kancler zgrožen nad posameznimi nacističnimi vzkliki in pozdravi. Huliganska ali antisemitska mentaliteta nista sprejemljivi, je poudaril.

Kurz je danes v parlamentu delil svoje ogorčenje nad posameznimi udeleženci protestov v soboto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Njegova Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) pa je ostro napadla tudi svobodnjake (FPÖ) zaradi spornega nastopa vodje njihove poslanske skupine Herberta Kickla na protestih. "Kicklovo zavezništvo s skrajnimi desničarji ogroža našo pravno državo, ogroža pa tudi zdravje in varnost Avstrijk in Avstrijcev," je povedal generalni sekretar ÖVP Alexander Melchior.

Po podatkih policije je bilo na protestih v avstrijski prestolnici v soboto okoli 20.000 ljudi, ki so nasprotovali ukrepom za zajezitev pandemije. Zaradi neupoštevanja ukrepov in higienskih predpisov je policija obravnavala več kot 3000 prijav, pridržali so 42 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  09 .03. 2021 ob  14: 27
Kaj sploh protestirajo, ko je pa Avstrija tako super?