KURILNO OLJE V TREH VRTINAH: Med kopalnim delom in marino zaenkrat postavili pregrado

Izola

Minuli konec tedna so na območju izolskega Hotela Delfin in Marine Izola opravili hidrogeološke raziskave zemljine. Izvrtali so enajst vrtin, v treh je bilo prisotno kurilno olje.

Hotel Delfin je obvestil izolsko občino, da skupaj z Agencijo za okolje in Geološkim zavodom Slovenije opravljajo hidrogeološke raziskave zemljine, so danes sporočili iz Občine Izola.

Izvrtali so enajst vrtin globine od štiri do sedem metrov. Prisotnost kurilnega olja so zaznali v treh. "V naslednjih dneh se bo izvajala meritev prisotnosti in nivoja podzemne vode in kurilnega olja. Na osnovi pridobljenih podatkov bo Geološki zavod podal strokovno oceno in predloge sanacijskih ukrepov," pravijo na občini.

Postavljena je bila posebna pregrada med kopalnim delom in marino, da bi zajezili območje oljnega madeža.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martina |  05 .06. 2023 ob  18: 31
Celo zimo je iztekala nafta, pa tega niso ugotovili.
Bižad |  05 .06. 2023 ob  16: 45
10
No zdaj pa izkopati onesnaženo zemljino in pripeljati novo, sanirati povzročeno škodo. Ni težko je pa drago. Hotel Delfin, lepo je služiti na račun naravnih lepot, plečih delavcev in na živcih lokalnih prebivalcev, a očitno za sanacijo mencate kot bolan srat. Sram naj vas bo zajedalci, nič drugega niste kot zajedalci!