Kuntarič ostaja na čelu Soda do sprejema zakona o SDH

Predsednik uprave Slovenske odškodninske družbe (Sod) Tomaž Kuntarič za zdaj še ostaja na položaju, in sicer do sprejema novega zakona o Slovenskem državnem holdingu (SDH). Nadzorniki tudi danes niso dali soglasja k njegovemu odhodu.

Glede na to, da je predlog zakona o SDH vložen v parlamentarno proceduro, sta se nadzorni svet in uprava Soda strinjala, da ostane uprava do sprejetja zakona v nespremenjeni sestavi, so po današnji seji nadzornega sveta sporočili iz Soda. Poleg Kuntariča sta v upravi Soda še Matej Pirc in Matej Runjak.

Kuntarič si želi z novim letom vrniti v Gorenje, kjer je bil zaposlen pred prevzemom vodenja Soda leta 2009, predlog o sporazumnem prenehanju delovnega razmerja pa je nadzorni svet Soda tokrat obravnaval že drugič. Do predčasnega odhoda naj bi po poročanju medijev prišlo zaradi odlašanja z ustanovitvijo holdinga.

DZ bo predlog novega zakona o SDH predvidoma obravnaval na januarski seji. Tako kot v prejšnji različici tudi ta predvideva preoblikovanje Soda v SDH, v katerem bodo zbrane vse naložbe države in tako upravljane z enega mesta. K holdingu se bo pripojila tudi Kapitalska družba, ki pa ostaja samostojna pravna oseba.

Deli novico: