Kulinarični Ex tempore

Piran

Piran je ta teden v znamenju mednarodnega slikarskega in kiparskega Ex-tempora, na katerem bo predvsem slovesno drevi ob 20. uri, ko se bo s podelitvijo priznanj in nagrad zaključil na Tartinijevem trgu. Likovno dogajanje spremlja cel vrsta razstav, med dogodki pa na poseben način izstopa ulična prireditev Pridi in prinesi kaj, da se imamo fajn.

"Vse se je začelo bolj za hec, ko smo si pred desetimi leti v času Ex tempora naredili malico tako, da je vsak nekaj prinesel. Nastala je feštica, prijela se je in letos je že deseta po vrsti. Pridejo tako domačini, kot prijatelji in tudi udeleženci Ex tempora," je bil sinoči ob polnih mizah in živahni družbi na Verdijevi ulici vesel Mario Druscovich.

Prav on je zaslužen, da ima Piran to prijetno spontano feštico, na kateri se je letos skozi cel dan zvrstilo kar kakih 100 udeležencev. Tja pred Druscovichev ateljeje Mozaik, ki je nekaj korakov stran od piranskega zelenjavnega trga, so gosti prihajali od dopoldneva pa do poznega večera.  Prinašali so pečenke, ocvrte piščance, ribe, solate, sire, pršut, salame in ne nazadnje se ni manjkalo tudi kroštul in še česa drugega sladkega, ob čemer vsem seveda paše tudi kozarček.  

Zabav je že tako vpeljana, da je celo dobila svoj slogan Pridi in prinesi kaj, da se mamo fajn in nanjo seveda ne praznih rok pride vsako leto več prijateljev. Njen čar je tako v veselem druženju kot v pestrosti vsega tistega, kar se znajde na mizi in je seveda domače.

Deli novico:

... |  07 .09. 2014 ob  08: 36
... kje imaste pa mizerijo od Dokiča ? ? ...