HUDA PROMETNA NESREČA ZAPRLA ŠMARSKO: 30-letnik pod vplivom kokaina preko dveh neprekinjenih črt zapeljal na nasprotno stran (FOTO)

Kronika

Policisti so bili včeraj ob 16.52 obveščeni o hujši prometni nesreči na Šmarski cesti, pri odcepu za Paderno. Z ogledom kraja so ugotovili, da je 30-letni državljan Italije peljal z osebnim avtomobilom znamke BMW, hrvaške registracije, od Kopra proti Šmarjam in trčil v osebni avtomobil 61-letne državljanke Italije.

30-letnik je v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno stran (preko dveh neprekinjenih ločilnih črt), kjer je trčil v osebni avtomobil 61-letne državljanke Italije, ki je pravilno vozila po svoji strani. Vozilo te je po trku odbilo v kovinsko varovalno ograjo in v osebni avtomobil, katerega je prav tako pravilno vozil 40-letni domačin, od Šmarij proti Kopru. 30-letni voznik je bil preizkušen s hitrim testom za droge, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled. Pri trčenju se je huje poškodovala 61-letna voznica, državljanka Italije, lažje sta se poškodovala tudi njena 32-letna sopotnica in 40-letni voznik. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnost. Ob 17. uri je bil promet urejen izmenično enosmerno, cesta je bila ponovno odprta ob 20.30.

Policiste so včeraj dopoldan iz Splošne bolnišnice Izola obvestili, da imajo na zdravljenju žensko, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 88-letna ženska stopila iz poslovnega objekta nasproti tržnice, kjer jo je oplazil voznik kombija pri vzvratni vožnji. 46-letni voznik ji je nudil pomoč in poklical reševalce. Sledi hitri postopek.

Ob 14.10 je pri Ilirski Bistrici padel 51-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, skupaj z 52-letno sopotnico. Peljal je od Dolnjega Zemona proti Jelšanam, ko je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, padel na bok, zatem pa z motorjem drsel do odbojne ograje, v katero je trčil. Oba so poškodovana odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da imata hujše poškodbe (zlom medenice). Vozniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Ob 19.45 je na Ferrarski v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti padel 49-letni motorist. Voznik se je huje poškodoval (zlom kolena), odpeljan je bil v izolsko bolnišnico, izdali so mu plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, tri s hujšimi poškodbami in dve z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo sedem intervencij.

Poostren nadzor

Včeraj je na območju PU Koper potekal poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, v katerem so sodelovali tudi delavci FURS, Inšpektorata RS za infrastrukturo ter DARS.

Ugotovljenih je bilo 12 kršitev: šest kršitev prekoračitve hitrosti, tri kršitve pretežkih vozil, dve kršitvi zakonodaje, ki predpisuje obvezne počitke mobilnih delavcev ter ena vožnja voznika tovornega vozila pod vplivom alkohola 0,11 mg/l.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija