KUHAJTE KOT PRAVI CHEF: Kulinarični triki Gordona Ramsaya

Trendi

Posamezniki njegove jedi razglašajo za umetnost na krožniku, on pa z veseljem deli nasvete, ki ljudem pomagajo narediti obroke okusnejše in boljše. V nadaljevanju sledijo triki Gordona Ramsaya, ki lahko vaše kulinarične sposobnosti dvignejo na višji nivo.

Gordon Ramsay

1. Slasten pire krompir

Ramsay v pire krompir doda vsaj tri sesekljane mlade čebule. Dodate lahko tudi malo smetane in masla. Navdušite svoje goste ali družino s tem preprostim trikom, s katerim bo navaden pire krompir postal posebna priloga, piše TipsAndTricks.

2. Pohitreno zorenje sadja

Ni vam treba več dolgo čakati, da nezrelo sadje dozori. Ramsay ima nasvet, kaj storiti v tej situaciji. Banano dajte v papirnato vrečko skupaj z nezrelim sadjem. Vrečko postavite v temen prostor in banana bo omogočila hitrejše zorenje drugega sadja.

3. Izvrstna umešana jajca

Ramsay je v iskanju najboljših umešanih jajc preizkusil številne recepte in meni, da je na vrhu seznama tisti z dodatkom masla in smetane.

4. Hrustljava skorjica 

Posebnost slastnega pečenega piščanca je hrustljava skorjica. Ramsay pravi, da je skrivnost le-te v uporabi pinjenca, ki naredi meso še posebej mehko in daje piščancu svež okus. Obenem se moka dobro oprime mesa in omogoča boljše pečenje.

5. Mehkejše pečeno meso

Preden začnete peči meso, vedno pustite, da se segreje na sobno temperaturo. To bo omogočilo, da se vlakna v mesu razrahljajo in pečeno meso bo mehkejše.

6. Popolno kuhan krompir

Pri kuhanju krompirja Ramsay svetuje, da ga daste v hladno vodo. Če ga daste v vročo vodo, se bo zunanja plast krompirja kuhala veliko hitreje kot sredina krompirja. Rezultat bo zunaj mehak in znotraj trd krompir. Da se krompir enakomerno skuha, ga je treba segreti skupaj z vodo.

7. Okusno meso ali ribe z žara

Če ste med tistimi, katerih dobrote z žara nimajo lepe barve, ima Ramsay rešitev za vas. Pravi, da je razlog v tem, da je meso pred pripravo preveč vlažno. Da dobite pravo barvo mesa z žara, ga pred pečenjem osušite s kuhinjsko krpo.

8. Odličen karpačo

Ste ljubitelj karpača ali na tanko narezane ribe za suši? Življenje si boste olajšali tako, da izdelek zamrznete, preden ga narežete. Zmrzovanje ga bo utrdilo, kar vam bo olajšalo rezanje na tanke trakove.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija