KRVOLOČEN NAPAD DVEH PSOV NA OBMOČJU PU KOPER: Zaklala kokoši, napadla tudi ovce in celo lastnika živali

Kronika

Pri vasi Potok sta včeraj popoldan dva psa prišla na posest z živalmi. Poklala sta kokoši in napadla ovce. Lastnik živali ju je hotel napoditi, vendar sta napadla in lažje poškodovala tudi njega. 53-letnemu lastniku psov sledi plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali, podano bo tudi poročilo na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, so zapisali na koprski policiji.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 144 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in eno poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili dve intervenciji.

Dopoldan je v Kopru 36-letni Izolan peljal z osebnim avtomobilom po Soški ulici, kjer je izsilil prednost 28-letni voznici električnega skiroja. Ta je padla in se lažje poškodovala. Policisti so obema izdali plačilni nalog, in sicer vozniku avtomobila zaradi izsiljevanja, voznici skiroja pa zaradi vožnje po pločniku.

Ob 21.30 je v Bertokih 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Povzročiteljici je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog. Ob 23.10 pa je v Luciji 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PUe Koper v zadnjih 24 urah obravnavali osem ilegalnih prehodov državne meje, in sicer osem državljanov Turčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija