KRVAV POKOL V BARU: Ubitih šest žensk in pet moških

Kronika

Sedem zamaskiranih moških je v nedeljo popoldne v nekem baru v mestu Belem na severu Brazilije ubilo najmanj enajst ljudi. Vstopili so v bar, streljali na ljudi, nato pa zbežali s tremi avtomobili in motorjem, s katerimi so prišli, je sporočila policija. Ena žrtev je huje ranjena, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Pretresena množica pred barom v mestu Belem, kjer se je zgodil krvavi napad.

Enega od napadalcev, ki je ranjen, je po poročanju medijev policija prijela. Motiv napada v tem največjem mestu v zvezni državi Para še ni znan. Večina žrtev je bila po podatkih lokalnih oblasti ustreljena v glavo. Ubitih je bilo šest žensk in pet moških. Bar naj bi bil po poročanju medijev povezan s trgovino z mamili. Marca so v četrt Guama, kjer se je zgodil pokol, in še šest sosesk napotili 200 zveznih policistov za okrepitve boja proti kriminalu.

Število umorov v Braziliji je leta 2017 doseglo rekordno raven s 64.000 umori. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro pa je nedavno podpisal odlok, s katerim je omilil omejitve na uvoz strelnega orožja in dovolil, da ljudje nosijo več streliva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija