KRVAV KONEC TEDNA: Med tremi poskusi uboja eden tudi na Goriškem

Kronika

Včeraj ob 15.59 so bili novogoriški policisti obveščeni, da je prišlo v naselju pri Novi Gorici do poskusa uboja. Drugi poskus uboja se je v petek zjutraj zgodil v Markovcih pri Ptuju, kjer sta se sprla 31-letnik in 37-letnik. Sinoči okoli 19.00 pa je na območju Kočevja 55-letnik tako hudo pretepel 67-letnika, da je ta v življenjski nevarnosti.

Do poskusa uboja je včeraj nekaj minut pred 16. uro prišlo v enem od naselij pri Novi Gorici, so sporočili s PU Nova Gorica. 48-letnik je s preklopnim nožem na dvorišču pred hišo napadel in večkrat zamahnil proti 46-letniku v predel trebuha in prsi. Slednji je pri tem dobil manjše ureznine in ni potreboval zdravniške pomoči.  

Kriminalisti in policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so 48-letnika kmalu izsledili in mu odvzeli prostost. Čaka ga kazenska ovadba zaradi poskusa uboja. Kaj je bil motiv za takšen napad, še ni znano.

Po sporu in pretepu je star znanec policistov zabodel 37-letnika

Z veliko hujšimi posledicami se je končal spor med 31-letnikom in 37-letnikom, do katerega je prišlo v petek ob 7. uri na območju Markovcev pri Ptuju. Moška sta se sprla in stepla, mlajši je odšel po nož, s katerim je starejšega, ki mu je sledil, na hodniku stanovanjske hiše zabodel v predel prsnega koša. Slednji je zaradi tega padel vznak in obležal na tleh hodnika.

Na kraj so poslali policiste Policijske postaje Ptuj, ki so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju, kjer je zaradi hudih poškodb ostal na zdravljenju.

Osumljenega so mariborski kriminalisti v soboto zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Slednja je zoper njega po zaslišanju odredila pripor. Osumljenega so v preteklosti že obravnavali za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog in za dva prekrška kršenja javnega reda in miru, so še sporočili s policije.

67-letnik v smrtni nevarnosti

Včeraj okoli 19. ure so policiste obvestili o hudo poškodovanem 67-letniku na območju Kočevja, ki ga je po prepiru pretepel 55-letni moški. 67-letnika so z rešilcem kasneje odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Njegovo življenje je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so opravili tudi ogled kraja in osumljencu zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja odvzeli prostost, so še zapisali. Prav tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo. Motiv za dejanje po besedah policije še ni znan, osumljenec, doma iz Kočevja, pa v preteklosti še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija