KROFI, KI JIH BOSTE SANJALI ŠE DOLGO PO PUSTU: "Ker hitro zmanjkujejo, jih gostje večinoma dobijo še tople"

Piran

Ste se kdaj spraševali, kaj naredi krof tako poseben? Je to njegova zlato rjavo ocvrta skorjica, nežno puhasto testo ali je prav božansko polnilo tisto, ki ga loči od ostalih? Odgovor se skriva v kavarni in slaščičarni Cafè Central v Portorožu. Tu vse leto ustvarjajo tematske sladice, le enkrat letno pa se posvetijo krofom, ki niso le sladica, ampak pravo doživetje.

Zakaj so posebni?

"Skrivnost LifeClassovih krofov je v tradiciji izdelave, skrbno izbranih sestavinah in razmerjih ter načinu priprave," pravi Tina Vrabič iz Cafè Centrala. "Med letom krofov ne pečemo, ampak pridno zavihamo rokave okoli pusta. Povprečno v pustnem času pripravimo okoli 3.500 krofov, kar je povprečno okoli 800 na dan. Ker hitro zmanjkujejo, jih gostje večinoma dobijo še tople."

Sladko, puhasto doživetje

Krofe pripravljajo po skrbno varovanem receptu, vsak je oblikovan ročno in več ur vzhajan. To s pravo temperaturo olja zagotavlja zlato skorjo, do popolnosti puhast, mehek in lahek krof. Posebno pozornost namenjajo polnjenju – ravno pravo razmerje med količino polnila in velikostjo krofa je ključno. Vsak ugriz v še toplo, puhasto testo in ravno prav gosto, sladko-kislo, bogato nadevano marelično marmelado predstavlja pravo eksplozijo teksture in okusov. Vse komponente se tako združijo v simfonijo okusov, ki vam bo polepšala dan.

To so razlogi, zakaj njihovi krofi razveseljujejo tako lokalne prebivalce kot obiskovalce iz cele Slovenije.

Ne zamudite te izjemne priložnosti, da okusite enega izmed najboljših krofov, ki jih Portorož ponuja. Krofi so edinstveni tudi zato, ker jih bodo v Cafè Centralu pekli samo od četrtka, 8. februarja, do srede, 14. februarja, v omejenih količinah.

Obiščite Cafè Central v času pusta in si privoščite nepozabno sladko izkušnjo. Ampak pohitite – krofi so na voljo v omejenih količinah, in verjemite, hitro izginejo!

Večje količine lahko vnaprej naročite na slascicarna@lifeclass.net ali na 05 692 1050.