Krka prvič pokalni prvak

Košarkarji Krke so v finalu zaključnega turnirja pokala Spar v Mariboru premagali Union Olimpijo s 83:70 (24:21, 48:35, 72:49).

Košarkarji Krke so prvič v zgodovini postali prvaki pokalnega tekmovanja. V finalu zaključnega turnirja pokala Spar v Mariboru so premagali Union Olimpijo s 83:70.

Novomeščani, štirikratni zaporedni državni prvaki, so povsem zasluženo prišli do naslova, saj so bili v finalu vsaj za razred boljši tekmec. Devetnajstkratne pokalne prvake iz Ljubljane so nadigrali v vseh elementih košarkarske igre. Tako so prekinili šestletno vladavino Uniona Olimpije v pokalu Spar ter hkrati večnega tekmeca iz prestolnice premagali prvič v sedmih poskusih, od tega treh v finalih.

Krka že na polovici tekme z 48 točkami

Krka je že v prvem polčasu dosegla 48 točk - ob tem zgrešila le devet metov iz igre - in si pred nadaljevanjem priigrala trinajst točk naskoka. Razlika se je v uvodnih minutah drugega polčasa skoraj podvojila (63:38), tako da je bil preostanek srečanja več ali manj le formalnost.

Za najboljšega košarkarja zaključnega turnirja je bil izbran Sani Bečirović, ki je v finalu dosegel 20 točk ob metu 4:7 za dve točki in 2:2 za tri. Točko več je dosegel Edo Murić, dvomestno število točk pri Krki pa je imel še Jaka Klobučar (15). Na drugi strani pri Ljubljančanih ni bilo svetle točke; največ točk sta dosegla Alex Stepheson (14) in Sasu Salin (10).

Deli novico: