KRIS LETO DNI PO PREJEMU 'ČUDEŽNEGA' ZDRAVILA: "Moja pot je še dolga, pa vendar z vami veliko lažja" (VIDEO)

Koper

"Življenje se z rojstvom nas, malih štručk, spremeni na lepše … včasih pa je taka sprememba borba za preživetje. S skupnimi močmi je to uspelo tudi meni in moji družini. Mineva eno leto odkar sem prejel Zolgensmo," je v objavi na Facebooku zapisala družina Krisa Zudicha. 21. novembra lani je mali Koprčan prejel odmerek zdravila, ki stane 2,1 milijona dolarjev, in zaradi njega lahko danes sedi sam.

"Vsi skupaj ne bi mogli biti bolj veseli. Veseli, da ste vsi bili z nami, ko smo vas najbolj potrebovali, da ste še vedno ob nas ... in da sem danes nasmejan, glasen in predvsem nagajiv fantek. Moja pot je še dolga ... pa vendar z vami veliko lažja. Velik objemček vsem mojim prijateljem borcem, ki se kakorkoli borijo za boljši jutri," so še zapisali na Facebooku.

Vsem, ki so darovali denar po tem, ko se je Ana Jerak obrnila na društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, odločena, da bo pomagala 2-letnemu sinu Krisu do zdravila zoper prirojeno spinalno mišično atrofijo, se ob pogledu na dečka zagotovo nasmeje srce. Leto dni kasneje tako sam sedi v domači kuhinji.

Farmacevtska družba Novartis, ki je izdelala najdražje zdravilo na svetu, se je po tem odločila, da bo anonimno izbrala 100 otrok s spinalno mišično atrofijo in jim omogočila prejem zdravila Zolgensma. Gre za otroke, ki so mlajši od dveh let in živijo v državah, kjer zdravilo za to redko bolezen še ni odobreno.

Zivljenje se z rojstvom nas, malih struck spremeni na lepse...vcasih pa je taka sprememba borba za prezivetje. S skupnimi mocmi je to uspelo tudi meni in moji druzini. Danes mineva tocno eno leto odkar sem prejel Zolgensmo. Vsi skupaj ne bi mogli biti bolj veseli, veseli da ste vsi bili z nami, ko smo vas najbolj potrebovali, da ste se vedno ob nas...in da sem danes nasmejan, glasen in predvsem nagajiv fantek???? Moja pot je se dolga...pa vendar z vami veliko lazja. Velik objemcek vse mojim prijateljem borcem, ki se kakorkoli borijo za boljsi jutri❤ Vas Kris Oggi è passato un anno da quando ho preso la Zolgensma. È difficile spiegare quanto tutti siano felici, eravate con noi nel momento di bisogno e ancora ci siete accanto. Oggi sono un bambino allegro e vivace, la mia strada è ancora lunga ma grazie a voi meno difficile. Il vostro Kris❤ #zakrisa #thankful Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki ????

Objavil/a Go Help Kris dne Sobota, 21. november 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  23 .11. 2020 ob  17: 31
Čudovita novica.