KRIMINALISTI V NACIONALNEM LABORATORIJU ZA ZDRAVJE: Odpuščena, ker je opozorila, da testi Majbert Pharma niso uporabni?

Kronika

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) so danes obiskali kriminalisti, poroča spletni portal Necenzurirano. Po njihovih informacijah so zaslišali direktorico NLZOH Tjašo Žohar Čretnik, pod drobnogledom kriminalistov pa naj bi bila predvsem odobritev hitrih testov, ki jih je Sloveniji dobavilo podjetje Majbert Pharm.

Tjaša Žohar Čretnik

Da so na NLZOH kriminalisti, so za Necenzurirano potrdili tudi v službi za promocijo in marketing nacionalnega laboratorija, več informacij pa niso mogli posredovati, saj da preiskava še poteka. Po navedbah portala tako ni znano, ali so poleg Žohar Čretnikove zaslišali še katerega drugega vodilnega zaposlenega na NLZOH.

Po neuradnih informacijah spletnih Financ so kriminalisti obiskali tudi podjetje Majbert Pharm.

Ministrstvo za zdravje je od omenjenega podjetja namreč kupilo hitre teste za povečanje dostopnosti testiranja na okužbo z novim koronavirusom, verifikacijo pa je opravil NLZOH.

Postopki verifikacije so se znašli tudi pod drobnogledom preiskovalne komisije, ki se na zahtevo opozicije ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19.

Pred njo je Žohar Čretnikova zavrnila očitke, da naj bi bila verifikacija opravljena nestrokovno. Pojasnila je, da so pri verifikaciji upoštevali strokovne kriterije Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Zavrnila je tudi namigovanja, da naj bi NLZOH zaradi opozarjanja na nestrokovnost verifikacije odpustil eno od zaposlenih, to naj bi bila ravno virologinja Metka Paragi.

Ta sicer trdi ravno nasprotno. Po njenih besedah testi Majbert Pharm za hitro testiranje na koronavirusno okužbo niso ustrezni in ne izpolnjujejo tehničnih zahtev, NLZOH pa je kljub temu njihovo ustreznost potrdil in uporabo testov priporočil vladi. Tudi vodja strokovne skupine za hitre teste pri ministrstvu za zdravje Viktorija Tomič je pred komisijo povedala, da testi niso ustrezali strokovnim kriterijem za uporabo v presejalne namene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  15 .12. 2021 ob  00: 05
Še ena teorija zarote, ki se bo izkazala, da to ni...
ManofSteel |  14 .12. 2021 ob  15: 08
-7
Še ena kost za glodanje levakom, kateri v prvi vrsti verjamejo nebulozam lastnih komunističnih medijev...bwahahahaha Necenzurirano pa dobro vemo kdo ga financira in čigav je...a ne Odlazek bwahahahaha
manemebasat |  14 .12. 2021 ob  14: 47
PREKLETA BANDA KRIMINALSKA, Kaj pa PCR testi, ze pticki civkajo na vejah da niso ustrezni za odkrivanje virusov? IN NA TEMU SRANJU SE BAZIRA CELA PLANDEMIJA. Samo bedaki se niso doumeli da je to nateg. Doklier niso zaceli cepiti ni bilo covida, ker PCR test ne more odkrit virusa. Sedaj so pa vspricali grafenov oksid v vecino prebivalstva in jih nukirajo z antenami telefonije. Vse te variante so izmisljene, obstajajo samo reakcije na svinjarijo v ''cepivih''
Obala1 |  14 .12. 2021 ob  14: 00
11
V svetu temu pravijo Korupcija, v Sloveniji temu pravijo poslovna praksa