Kriminalisti bodo zaslišali Jankovića, tožil bo Praprotnika

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci danes potrdil, da bo v sredo ob 9. uri zaslišan na Nacionalnem preiskovalnem uradu v zadevi Stožice. Preiskava sicer teče že dlje časa, prve ovadbe pa naj bi bile po nekaterih informacijah kmalu vložene.

Ljubljanski župan je še napovedal, da bo še ta teden vložil tožbo zoper namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Roka Praprotnika. Janković je prepričan, da je Praprotnik z določenimi izjavami, tudi na družbenem omrežju Twitter, posegel v njegovo dobro ime.

Kar Praprotnik odgovarja ob določenih priložnostih in objavlja na Twitterju, je po Jankovićevih besedah daleč od tistega, kar naj bi delal po svoji funkciji, ampak se po njegovi oceni "gre bolj novinarja".

V sredo bo minilo leto dni, odkar je KPK objavila poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je obremenilo tako Jankovića, ki je bil tedaj predsednik PS, kot tedanjega predsednika vlade Janeza Janšo, sicer tudi predsednika SDS.

Oba sta ugotovitvam v poročilu oporekala, jih zavračala in poudarjala, da nista imela možnosti ugovora na očitke. Oba sta na upravno sodišče tudi vložila tožbo zaradi poročila protikorupcijske komisije, poleg tega sta zahtevala izdajo začasnega zadržanja poročila, vendar pri tem doslej nista bila uspešna.

Prepričan, da mu bo uspelo na sodišču

Janković je danes povedal, da je vsak mesec, ki mine, bolj jezen. Prepričan je, da bo prej ali slej uspel na sodišču. Spomnil je namreč, da vrhovno sodišče o tožbi še ni odločilo. Svoj prav želi dokazati tudi zaradi svojih sodelavcev. Še vedno trdi, da je bilo poročilo politično.

Omenil je, da so kriminalisti hišne preiskave v zvezi z afero Stožice pri njem opravili konec septembra 2012, nato pa se je oblikovala preiskovalna skupina, v kateri so bili poleg policistov, tožilcev in davčne uprave tudi člani KPK. A "ker ni bilo nič narejenega", je KPK izdala še poročilo, je prepričan Janković.

Deli novico:

sramota |  07 .01. 2014 ob  21: 19
Sramota kar se dogaja v tej sloveniji
I