KREMELJ ZAVRAČA NAVEDBE O JEDRSKEM OROŽJU: Trdijo, da gre za zvijačo Bele hiše in "zlonamerno fantaziranje"

Svet

Moskva se je danes odzvala na opozorila, da naj bi razvijala jedrsko orožje za napade na cilje v vesolju, ter jih označila za zlonamerna in neutemeljena. Kot so sporočili v Kremlju, gre za zvijačo Bele hiše, ki skuša na ta način doseči sprejetje paketa pomoči za Ukrajino v kongresu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kremelj

Ameriške obveščevalne službe imajo po poročanju ameriških medijev informacije, da Rusija napreduje pri načrtih za namestitev jedrskega orožja v vesolju, ki bi lahko bilo usmerjeno proti satelitom in tako prestavljalo grožnjo nacionalni in mednarodni varnosti.

Poročanje medijev je sprožil predsednik odbora za obveščevalne dejavnosti v predstavniškem domu ameriškega kongresa Mike Turner, ki je zahteval umik oznake zaupno z dokumentov, ki naj bi govorili o resni grožnji nacionalni varnosti.

Ameriška poročila o načrtovanju izstrelitve jedrskega orožja v vesolje so zlonamerna in neutemeljena, so danes po poročanju dpa poudarili v Moskvi. Gre za poskus ZDA, da bi očrnili Moskvo in pritisnili na republikance v predstavniškem domu, da podprejo več deset milijard dolarjev vreden sveženj pomoči Ukrajini, so sporočili.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da Bela hiša "na vse možne načine poskuša prepričati kongres, da glasuje o zakonu o proračunskih sredstvih", poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov pa je opozoril, da bi morale ZDA zagotoviti dokaze za svoje trditve. "To se ujema s trendom v zadnjem desetletju, ko se Američani ukvarjajo z zlonamernim fantaziranjem in nam pripisujejo vse vrste dejanj ali namenov, ki jim ne ustrezajo," je dejal Rjabkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  15 .02. 2024 ob  16: 06
Za uničevanje enega bogega satelita uporabiti jedrsko orožjejQuery112304240597689312886_1708009437055? Zgodba za otroški vrtec. Kitajci jih uničujejo bolj prefinjeno, pridobijo dostop so softwera in jih dvignejo ter se za njimi izgubi vsaka sled.