KREATIVNA KOPRČANKA, KI SE NAJBOLJE POČUTI NA DESKI: Po snemanju za Lonely Planet že pred novim podvigom (FOTO, VIDEO)

Koper

Poročali smo že, da je Lonely Planet izbral Noemi Zonta iz Kopra, da posname videospot o Sloveniji, 27-letnica pa je nalogo več kot odlično opravila. Njen video je na omrežju YouTube v slabih dveh tednih zabeležil več kot 37 tisoč ogledov ter veliko pohval. S kreativno Koprčanko smo se pogovarjali o snemanju, razkrila pa nam je tudi, kateri je njen najljubši kotiček v Sloveniji.

Kako je prišlo do sodelovanja z Lonely Planetom? Je to vaše prvo sodelovanje?

Sodelovala sem že v različnih promocijskih kampanjah, vendar nikoli nisem sodelovala z Lonely Planetom. Julija sem prejela e-mail sporočilo ene izmed urednic Lonely Planeta, v katerem so me povabili na sodelovanje. Sporočilo je bilo poslano s privatnega naslova, zato sprva nisem nanj dajala velike pozornosti (ker dnevno prejmem veliko sporočil o sodelovanjih), a so me še isti dan kontaktirali na ostalih kanalih in sem se nato zavedala, da je zadeva resna. Našli so me na Instagramu, kjer redno objavljam svoje dogodivščine in sem se jim zdela primeren kandidat za sodelovanje. Želeli so posneti kratek video, ki bi podprl tiskano in digitalno publikacijo lokacij, ki so pristale na seznamu "Best in travel 2022". Njihov namen je bil predstaviti Slovenijo na malce drugačen način, skozi "moje oči", predstavila naj bi moje najljubše kotičke države in kako jih uživam/doživljam sama. Najprej sem jim poslala seznam lokacij in doživetij, na začetku sem imela pri sestavi scenarija odprte roke, kasneje pa so uredniki le-tega uredili in naredili ožji izbor lokacij, ki so se jim zdele primerne. Scenarij in plan smo usklajevali prek online sestankov.

Kako je potekalo snemanje videa o Sloveniji?

Snemanje je potekalo zelo sproščeno. Ekipa je bila mlada, dobro smo se ujeli. Dan pred pred vsakim snemanjem smo prejeli plan s časovnico. Prvi dan snemanja me je ekipa obiskala doma, po tem ko smo se spoznali pa smo takoj začeli s snemanjem. Navadno smo snemali cel dan, od jutra do večera. Besedilo sem oziroma smo ustvarjali sproti, brez predhodnega scenarija. Moram reči, da je vse potekalo zelo spontano. Tak način dela mi dosti bolj ustreza, saj je, po mojem mnenju, dosti bolj pristen. Veliko stvari so sproti spreminjali, od lokacij do ostalega, zato je veliko stvari v videu prav tako nastalo precej spontano.

Koliko časa vam je vzelo snemanje in kdo vse je pri njem sodeloval?

Celotno snemanje je potekalo približno pet dni. Od tega sem bila polno prisotna tri dni, ostale dneve je ekipa snemala vmesne kadre ter vsebine z Ano in ostalimi.

Poleg akterjev, ki se pojavljamo v videu, sta v ekipi bila dva Američana, režiserka ter snemalec, dva snemalca iz Slovenije ter moj partner Tim, ki mi je bil v logistično podporo. Z ostalimi vlogami pri nastanku videa (montaža ipd.) pa nisem imela stika, sama sem samo opravila svoje delo pred kamero.

Kako je prišlo do sodelovanja z Ano Roš?

Lonely Planet je želel dati velik poudarek na kulinariko, ki je zelo pomembna pri promociji neke države. Seveda so Slovenijo takoj povezali z Ano Roš. Sama se iskreno ne spoznam preveč na to področje, zato smo skupaj prišli do ideje, da je najboljše, da predstavitev kulinaričnih doživetij prevzame Ana. Mislim, da je na ta način vse skupaj odlično izpadlo.

Kateri košček Slovenije pa je vam (poleg domače Slovenske Istre, seveda) najbolj všeč in zakaj?

Težka odločitev. Ja, Istra mi je res ljuba. Tu se največ časa zadržujem in poznam vse njene kotičke. Sicer sem zadnja leta bolj malo po Sloveniji, a v zelo lepem spominu imam reko Kolpo, ki sem jo kot otrok z družino neštetokrat preveslala, Ptuj, ki ima čudovito mestno jedro, ter bele strmine slovenskih smučišč, recimo Kanin ali Rogla. Tudi nekatere izmed teh lokacij sem imela vključene v začetnem scenariju, a smo jih bili primorani izpustiti zaradi logistike in časovne stiske.

Ali tudi sicer veliko potujte in kam? Kako bi Slovenijo primerjali s svojimi izkušnjami iz tujine?

Ja, lahko bi rekli, da ja. Zadnje čase najraje zahajam na otok Lanzarote, predvsem pozimi. Na otoku sem v zadnjih letih preživela kar veliko časa in se tam počutim že čisto domače.

Vsaka država/kraj ima svoje dobre in slabe lastnosti. In vsak kraj je po svoje edinstven in ga vsak posameznik doživlja drugače. Zato ne delam rada primerjav.

S čim se sicer ukvarjate?

Ukvarjam se s športi na deski; vsemi možnimi vrstami rolkanja, wing surfom, SUP-om ... Rada preživljam čas v naravi, rada potujem in svoja doživetja dokumentiram. Imam tudi svojo blagovno znamko nogavic, Snapp wear, za "dušo" pa občasno kaj narišem.

Kakšni so vaši načrti v prihodnosti?

Želela bi le tako naprej; biti čim bolj svobodna in početi stvari, ki me osrečujejo. Brez tekmovalnosti, s srcem. Načrtujem še več potovati, spoznati še več krajev in čudovitih ljudi. S partnerjem ravno končujeva renovacijo starega avtodoma, s katerim se bova odpravila na daljše potovanje. Seveda nameravam nove dogodivščine še naprej dokumentirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  08 .02. 2022 ob  10: 26
Bravo, punca! Poklon do tal za pozitivo, veselje, sonce, nasmeh in pogled v lepo prihodnost.
Tako smo potrebni vsi tega... tebi in vsem sodelujocim velika hvala. Upam, da min za gospodarstvo (turizem) to pogleda in nagradi - se ze ve kako... promocija nase lepe dezelice ..... BRAVO
joe jaxson |  05 .02. 2022 ob  23: 16
bravo, bravo !