KRALJICA JE UDARILA Z ŽELEZNO PESTJO: Harry in Meghan odrezala prejemanja javnih sredstev

Svet

Princ Harry in njegova soproga Meghan ne bosta več uporabljala svojih nazivov "kraljeva visokost" in ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevskih dolžnosti, so v soboto sporočili iz Buckinghamske palače. Par prav tako ne bo več uradno predstavljal kraljice Elizabete II.

Vojvoda in vojvodinja sussekška nameravata vrniti 2,4 milijona funtov (2,8 milijona evrov) davkoplačevalskega denarja za obnovo svoje rezidence Frogmore, ki bo ostala njun britanski dom.

Nova ureditev bo začela veljati spomladi, so še dodali v Buckinghamski palači.

Sporočilo iz kraljeve palače je prišlo po ponedeljkovem pogovoru kraljice s Harryjem in Meghan, ki sta 8. januarja sporočila, da ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti in da si bosta prizadevala postati finančno neodvisna.

V Buckinghamski palači niso razkrili, kako bodo v prihodnje financirali varovanje mladega para. "Obstajajo dobro uveljavljeni neodvisni postopki za določitev potrebe po javno financiranem varovanju," so sporočili.

Novica je na naslovnicah vseh današnjih izdaj britanskih časnikov. Na tabloidu Sunday Mirror piše: "Kraljica je odredila trdi Megxit." Komentator televizije Sky News je zapisal, da se je kraljica na odločitev Harryja in Meghan odzvala z "železno pestjo monarhičnega vodstva", povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  19 .01. 2020 ob  16: 23
Ljubezen je poln sod dreka, na vrhu plava zgolj en centimeter medu, ki se ga hitro poliže...
kokodek |  19 .01. 2020 ob  15: 23
-1
jajo, jajo, kako sta nespametna!!!!!! brezsrčna nona pa jih je spravila na cesto, brez stanovanja, službe, brez prihodkov....se bo treba prijavit na zavod in center za socialno delo.....