KRALJICA MODRIH GLOBIN: Alenka Artnik z globino 116 metrov svetovna prvakinja v potapljanju na vdih

Koper

Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih, ki poteka pod okriljem mednarodne federacije za podvodne aktivnosti (CMAS), v Kasu v Turčiji osvojila naslov svetovne prvakinje v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo. Štiridesetletna Koprčanka je za ubranitev naslova svetovne prvakinje dosegla globino 116 metrov.

"S potopom na 116 metrov sem danes na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila prvo mesto in ubranila naslov svetovne prvakinje. Juhu, presrečna," je ob dosežku na Instagramu zapisala slovenska potapljačica, svetovna rekorderka v tej disciplini. Julija lani se je na Bahamih spustila do 122 metrov.

Italijanka Alessia Zecchini je bila druga s potopom globokim 109 m, Francozinja Alice Modolo pa si je prislužila bronasto medaljo s potopom do globine 93 m.

V moški konkurenci je zmagal Francoz Arnaud Jerald s potopom globokim 123 m, Italijan Davide Carrera je s potopom na globino 121 m osvojil srebro, Carrerin rojak Antonio Mogavero pa si je bron prislužil s potopom do globine 113 m.

"Med potopom sem se počutil res dobro," je Jerald o svoji zmagi zapisal na Instagramu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  08 .10. 2022 ob  21: 06
in zato jo slovenska javnost spremlja isto kot kekove žogobrce !? SRAMOTA