KRAJINSKI PARK DEBELI RTIČ DOBIL SVOJEGA PRVEGA AMBASADORJA: To je postal Ankarančan Jaka Ivančič, mednarodno uveljavljen fotograf

Ankaran

Najmlajši slovenski Krajinski park Debeli rtič je dobil svojega prvega ambasadorja, Jako Ivančiča, mednarodno uveljavljenega krajinskega fotografa, ki bo park predstavljal v letu 2019. Ankarančan s svojimi vrhunskimi fotografijami že vrsto let predstavlja svetu naravne vrednote tega območja.

Kot so povedali na Občini Ankaran, so se odločili, da naziv prvega ambasadorja Krajinskega parka Debeli rtič podelijo Jaki Ivančiču, ki si je ta naziv prislužil s fotografskimi stvaritvami. "Kot pravi ambasador širi poznavanje Krajinskega parka Debeli rtič in zavedanje o njegovem pomenu po vsem svetu s svojimi izjemnimi fotografijami," dodajajo na občini. Ivančiča je National Geographic uvrstil med najboljše pokrajinske fotografe leta 2018, oktobra pa ga je fotografska platforma Oneeyeland uvrstila na sedmo mesto med 10 najboljših pokrajinskih fotografov sveta.

Ivančič, ki dobro pozna in ceni vrednote zaščitenega območja, ki je med redkimi naravno ohranjenimi deli slovenskega morja in morskega obrežja ter velikega pomena za ohranjanje naravne pestrosti, je ob podelitvi naziva povedal: "V čast mi je, da sem prvi ambasador Krajinskega parka Debeli rtič, saj me območje parka že od nekdaj fascinira in mi veliko pomeni, da živim v njegovi bližini. Krajinski park Debeli rtič me vedno znova navduši. Poleti, kadar le uspem, še vedno vstanem ob sončnem vzhodu, vzamem sup in se odpeljem do Debelega rtiča. Pričakata me neverjeten mir in tišina, šele ko se vrnem nazaj na obalo, se začne moj delovni dan."

Flišni klif, ankaranska bonifika, zaliv Svetega Jerneja in abrazijski spodmol so samo nekatere izmed naravnih dragocenosti Krajinskega parka Debeli rtič, kjer samo v morju živi 41 redkih in ogroženih rastlinskih in živalskih vrst. Krajinski park se je novembra uvrstil tudi v sredozemsko mrežo upravljavcev morskih zavarovanih območij (MedPan).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija