KRAJANI RAZBURJENI "KER NAJBOGATEJŠA OBČINA" IZVAJA "TEROR Z REDARJI": V Ankaranu odgovarjajo tako

Ankaran

"Krajane Ankarana in Hrvatina močno jezi dejstvo, da občina Ankaran, kljub temu da slovi kot najbogatejša občina v Sloveniji, mrzlično denar pobira s pobiranjem parkirnin in dajanjem kazni za parkiranje," je v uvodu napisala bralka v pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo in ki mu je pripela naslov "Ankaran ponorel z ruvanjem vsakega metra potencialnega parkirišča". Po njenem mnenju "kot obsedeni ruvajo vsak košček, kjer bi domačini lahko parkirali za to, da peljejo psa na sprehod, se gredo rekreirat ali samo skočijo v lekarno po zdravila". Kako na to odgovarjajo na občini?

Kot pojasnjuje bralka, so sprva razrili vhod v gozd pri Resslovem gaju, kjer je veliko ljudi našlo svoj mirni kotiček za sprehod v naravi, sedaj pa so pričeli "z ruvanjem zemlje še na edinem preostalem koščku Ankarana, kjer so domačini parkirali in odšli na sprehod po sprehajalni poti med trtami na Debelem rtiču".

Po njenih navedbah za parkirnino na Debelem rtiču za zapornico računajo 2 evra na uro: "Da ne govorimo o tem, da je plaža neurejena, brez sanitarij in ni vredno 2 evrov na uro plačati za to. Abonma prodajajo za 30 evrov na mesec, s tem da lahko parkirišča sploh ne dobiš na koncu."

Navaja tudi, da v centru ni omogočeno 30 minutno brezplačno parkiranje, "da bi si človek lahko šel kupit kruh v trgovino ali po zdravila v lekarno". "Redarji so neprestano na preži," pravi bralka.  

Gozd pri Resslovem gaju

"Sramota, da si že poln žakelj polnijo na račun domačinov, ki smo vsa leta lahko hodili na sprehode v Resslov gaj ali Debeli rtič, sedaj pa ni enega metra, kjer bi lahko avto pustili. Poleti je tako ali tako vse zasedeno, ob trtah so vse obkolili z ograjo, plačljivo parkirišče pa je vedno takoj zasedeno in bi ga bilo potrebno povečati," opisuje stanje v Ankaranu in dodaja, da so prebivalci zaradi tega zelo jezni.  

"Težave s parkiranjem so samo dva meseca"

Z vprašanji smo se obrnili na ankaransko občino, kjer so nam potrdili, da brezplačno parkiranje na javnih parkiriščih za obiskovalce Ankarana res ni omogočeno. So pa zato občanom omogočili pilotne abonmaje, s katerimi lahko brezplačno parkirajo na javnih parkiriščih, z izjemo notranjega parkirišča na plaži Debeli rtič, zato ne vidijo težav s kratkotrajnim parkiranjem občanov za potrebe obiska lekarne, trgovine, banke ipd.

"Sicer pa ima Ankaran težave z nezadostnimi parkirnimi mesti samo dva meseca letno, torej v času poletne sezone, medtem ko v preostalih desetih mesecih težav s parkiranjem ni," so se na težave s parkirnimi mesti odzvali na občini, sicer pa pritrdili navedbam bralke, da abonma stane 30 evrov in "omogoča parkiranje na šestih javnih parkiriščih, vendar, tako kot povsod drugod, ne zagotavlja parkirnega mesta". Ob tem pa 'potolažili', da v letošnji sezoni občina ne namerava višati cen parkiranja. Za večino parkirišč velja enotna cena 1 evro na uro, medtem ko imata parkirišči na Sv. Katarini ter notranje parkirišče na Debelem rtiču ceno 2 evra na uro.

In kaj delajo "na potencialnih parkiriščih"?

Kot odgovarjajo na ankaranski občini, območje Resslovega gaja spada pod Mestno občino Koper. Na Debelem rtiču oz. ob Jadranski cesti pa je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) izvedla nasipe, in sicer v prvi vrsti zaradi zagotavljanja prometne varnosti ob državni cesti, ki teče tudi skozi naselje vse do Lazareta in je sploh v poletnem času močno obremenjena.

Plaža na Debelem rtiču je vsako sezono urejena, zagotavljajo na občini

Na občini so se odzvali tudi na očitek o neurejenosti plaže na Debelem rtiču, za katerega pa pravijo, da ne drži. Kot pojasnjujejo, je plaža vsako sezono urejena, zagotavlja se redna košnja in vzdrževanje ter čiščenje površin, praznijo se koši, urejeni so tuši in sanitarije. "Slednje so že nekaj let zagotovljene z mobilnimi objekti, ki se namestijo pred začetkom kopalne sezone. Letos je bilo opravljeno še veliko dodatnih del na tem območju," še dodajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kockarr |  12 .06. 2023 ob  15: 14
Izgleda da je preveč hrupa ob državni cesti zato so z občine naročili protihrupne nasipe
Boršteran |  02 .06. 2023 ob  05: 03
Ressloov gaj ne spada pod obcino Ankaran! A kar se tice parkinga in cen pa naj se folk obrne na Marjetico Koper kjer dolocajo cene! Drugace pa ce komu kaj ni ok naj se odseli
Prognostik |  01 .06. 2023 ob  12: 26
11
Pač kurvetine.
mente |  01 .06. 2023 ob  11: 56
17
Mariajtica hodi malo pogledat kdo placa parkirnino na parkirisce izven zapornice za trznico. Namesto da seijo notri in klepetajo, zdaj ker je lepo vreme, lahko grejo okoli malo pogledat...polno tuji avto in ko prides nazaj iz sluzbe sploh nimas kaj za parkirat.....