KRADLA V SEŽANI IN NOVI GORICI, PRIJELI SO JU V VELENJU: Tuja državljana v pripor, grozi jima tudi izgon iz države

Kronika

Velenjski policisti so konec prejšnjega tedna k preiskovalni sodnici privedli 47-letnega moškega in 42-letno žensko, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin. Sodnica jima je odredila pripor. Za oba je policija predlagala tudi izgon iz države. Grozi pa jim do osem let zapora.

Fotografija je simbolična. 

Osumljena sta v zadnjih mesecih na območju celotne Slovenije kradla v trgovinah. Po doslej zbranih obvestilih sta s svojimi dejanji različne trgovine oškodovala za najmanj 9500 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Med drugim sta tako julija iz trgovine v Ljubljani ukradla več kopalk, vrednih nekaj manj kot 600 evrov. Avgusta sta iz ene od drogerij v Velenju ukradla več različnih kozmetičnih izdelkov, vrednih dobrih 4000 evrov. Konec avgusta pa sta s tatvinami nadaljevala še v Sežani, Novi Gorici in Ljubljani.

V Sežani in Novi Gorici sta iz dveh trgovin ukradla za okoli 2800 evrov kozmetičnih izdelkov, iz trgovine v Ljubljani pa za dobrih 1500 evrov oblačil višjega cenovnega razreda.

Konec septembra sta iz športne trgovine v Ljubljani ukradla še dve ženski jakni, vredni dobrih 600 evrov.

Osumljena sta tatvine izvrševala s pomočjo posebej prirejene vrečke, ki prepreči sprožitve alarmov, oz. na druge načine zamotila trgovce in iz trgovin odnašala stvari.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .11. 2022 ob  16: 56
Najprej ubit boga v njma!