KPK PREISKUJE BEŠIČ LOREDANA: Prejeli so prijavo v zvezi z domnevnim izvrševanjem pritiskov

Slovenija

Na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so potrdili, da so včeraj prejeli prijavo v zvezi z domnevnim izvrševanjem pritiskov ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana na sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Primer v postopku predhodnega preizkusa obravnavajo prednostno, zato bodo več informacij lahko posredovali kmalu.

Na podlagi prijave so uvedli postopek predhodnega preizkusa, kar pomeni, da pridobivajo vso relevantno dokumentacijo, preverjajo vsa dejstva in okoliščine primera ter tako ugotavljajo, ali gre v tem primeru za sum kršitev določb iz njihove pristojnosti.

Na komisiji več informacij v tej fazi postopka ne morejo posredovati. Primer bodo obravnavali sicer prednostno, so dodali.

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Fides so sicer Bešiču Loredanu očitali, da naj bi v telefonskem pogovoru od vodje Fidesovih pogajalcev Gregorja Zemljiča zahteval podpis sporazuma z vlado. Ob tem naj bi dejal, da ima "ukaz s strani premierja, da se v primeru napovedi in izvedbe stavke proti zdravnikom in Fidesu vodi totalna vojna, cilj pa bo osamiti in izčrpati zdravnike in Fides".

Bešič Loredan je telefonski klic Zemljiču potrdil: "Šlo je za osebni klic kolega kirurga kolegu internistu in ja, čustva so me odnesla," je dejal. Dodal je, da ni šlo za osebne grožnje.

Fides je Bešiča Loredana prijavil tudi na generalni sekretariat vlade. Po čemer se je z njim pogovoril predsednik vlade Robert Golob in sporočil, da še vedno uživa njegovo podporo. Pogovor s premierjem je Bešič Loredan potrdil. V kabinetu predsednika vlade pa naj bi mu razložili, da njegovi klici nikoli niso osebni, pač pa vedno kliče kot podpredsednik vlade in minister za zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  30 .11. 2022 ob  20: 38
-1
Še to? Ko se spravijo proti nekomu ne odnehajo, morajo ga eliminirati ker je moteč. Če je temu tako, potem KPK bi moral imeti vsaki dan na pladnu delo s podobnimi zadevami v vseh podjetji v Sloveniji. Mislim da nobenega ne zanima če Besič Loredan je nadrl nekega zdravnika, tudi to spada pri izmenjavi razlicnih pogledov.