KOT V FILMU: Več sto karabinjerjev v akciji proti italijanski mafiji 'Ndrangheta, zasegli premoženje v vrednosti več kot pet milijonov evrov (VIDEO)

Kronika

Italijanska policija je izvedla obsežno akcijo proti kalabrijski mafijski združbi 'Ndrangheta in danes po vsej državi aretirala 68 njenih domnevnih članov. Akcijo, pri kateri je sodelovalo več sto karabinjerjev, je vodilo tožilstvo v Catanzaru v Kalabriji. Kot so sporočili danes, so zasegli premoženje v višini več kot pet milijonov evrov.

V okviru akcije naj bi italijanski organi pregona aretirali tudi več vidnejših članov združbe, ki velja za eno največjih in najvplivnejših kriminalnih organizacij v Evropi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri tem so zasegli premoženje v vrednosti več kot pet milijonov evrov, vključno z nepremičninami, delnicami podjetij, premičnim premoženjem in sredstvi na bančnih računih.

V akciji je sodelovalo več sto karabinjerjev iz Rima in kalabrijske Cosenze, vodil pa jo je organ tožilstva, zadolžen za boj proti mafiji, iz Catanzara. Več podrobnosti o operaciji bo znanih po dopoldanski tiskovni konferenci na državnem tožilstvu v Catanzaru, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

'Ndrangheta, ki ima sedež v Kalabriji na jugu Italije, nadzoruje velik del svetovne trgovine s kokainom. Poleg tega se njeni klani ukvarjajo tudi z mednarodno trgovino z orožjem, pranjem denarja, izsiljevanjem, trgovino z nezakonitimi odpadki in drugimi kriminalnimi dejavnostmi.

Združba je prisotna v več kot 40 državah po svetu. Proti njej občasno potekajo tudi akcije na mednarodni ravni. V začetku maja so organi pregona v okviru obsežne operacije v več evropskih državah, vključno s Slovenijo, skupno prijeli 132 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  30 .06. 2023 ob  13: 19
Do tu vse ok. Potem pa sledi izločanje nezakonito pridobljenih dokazov, izločitev sodnikov, menjava odvetnikov in na koncu ali zastaranje ali izpustitev zaradi pomanjkanja dokazov.
Ups, pardon to je bilo v Italiji.