KOT SO NAPOVEDALI: Lista Borisa Popoviča vložila ustavno pritožbo

Koper

Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo je vložila ustavno pritožbo zaradi, kot menijo, neregularnih volitev oziroma zaradi neenakih možnosti predstavitve programa neparlamentarnih strank v javnosti. Primerjavo so poiskali pri lokalnih in predsedniških volitvah, kjer se med seboj praviloma soočajo vsi kandidati za posamezno funkcijo.

Prvak liste Boris Popovič meni, da volitve niso demokratične "in Slovenija ni demokratična, če niso v soočenjih zastopani vsi, ki se potegujejo za vstop v parlament".

"Če stranka ni v parlamentu, soočenj sploh nima," pojasnjuje, oz. so ta omejena na neparlamentarne stranke, ki se nimajo možnosti soočiti s parlamentarnimi strankami. To po njegovo ne vzdrži, saj so vse stranke spoštovale vse zakonske obveze.

Kot dolgoletni župan Kopra omenja volitve na lokalni ravni, kjer se praviloma soočajo vsi kandidati za župane. Podobno je bilo tudi na predsedniških volitvah, ko se je aktualni predsednik soočil z vsemi protikandidati.

Popovič meni, da bi "se morali vsi mediji obnašati po nekih pravilih", ki pa si jih ne morejo napisati sami in "ne morejo forsirati neke politične opcije", zlasti ne javna radiotelevizija. Izpostavil je STA, "saj daje vsem strankam, parlamentarnim in neparlamentarnim, enake možnosti".

Popovičeva lista je, kot so napovedali, sprožila ustavni spor, s katerim zahteva enake možnosti ter regularnost volitev. Ob tem Popovič poziva druge stranke, nevladne organizacije, sindikate ter vse, ki so ključno vezani na volitve, naj jih pri tem podprejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  10 .04. 2022 ob  00: 11
-1
Popo ima prav, če ni ustavno je prav da se pritoži, pa naj bo to Popovic, Petek ali Svetek ali Bržan. Ima hrbtenico, in pove stvari javno.
Caput Histriae |  08 .04. 2022 ob  09: 15
mama nakazala denar odvetniški pisarni za igrice sina, ali pa je morda prišparal od sendvičev ki jih je jedel leta in leta?!
JKDWingChun |  08 .04. 2022 ob  05: 30
10
Samo ta Lopovič je res kot ena diarea! Bolj in bolj smrdi