KOT PRVA NA OBALI BO V PRAZNIČNI PODOBI ZASIJALA IZOLA: Drsališče v Portorožu pod vprašajem

Izola

Kot prvi med obalnimi mesti bodo praznično osvetlitev danes prižgali v Izoli. Poleg Izole bosta že danes v praznični podobi zasijala še Ljubljana in Maribor. Jutri bodo lučke prižgali v Kopru, v Piranu in Ankaranu pa šele v naslednjem tednu.

V Izoli bodo praznične luči zažarele danes, park Pietro Coppo z drsališčem pa se bo spremenil v pravljični Ledeni otok. Kot so navedli v Turističnem združenju Izola, bodo poskrbeli tudi za pester spremljevalni program, saj bodo v prazničnem času od četrtka do nedelje na vrsti otroške predstave in glasbene točke, 4. in 5. decembra po tudi Miklavževa tržnica.

Organizatorji se bodo morali pri izvedbi prireditev sicer prilagajati aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije. Kot je včeraj po seji vlade dejal zdravstveni minister Janez Poklukar, ministrstvo za gospodarstvo pripravlja skupna priporočila glede organizacije sejmov in prireditev v času božično-novoletnih praznikov. S tem je dal "žarek upanja", da bo v prazničnem obdobju organizacija sejmov in prireditev vendarle dovoljena.

Miklavžev sejem in zimsko edicijo Altroke Istra Gourmet Festival so sicer v Kopru že odpovedali. Prav tako na jutrišnjem prižigu lučk ne bo koncerta Nine Pušlar. Bodo pa jutri v Taverni odprli drsališče.

Odprtje drsališča v nekdanjem skladišču soli Monfort v piranski občini je po poročanju Primorskih novic še pod vprašajem, bodo pa občani in obiskovalci lahko drsali v Ankaranu, kjer so ravno v tem tednu za potrebe prazničnega dogajanja zaprli parkirišče ob ankaranski tržnici. V obeh obalnih mestih bodo praznično osvetlitev prižgali v naslednjem tednu.

V Ljubljani bodo danes prižgali kar za 50 kilometrov prazničnih luči. Osrednja tema okrasitve, ki jo je zasnoval Urban Modic, je pomembnost skupine in sožitja. Okrasitev zato nosi naslov Vsemoč - moč vseh. Poleg tega bodo v središču Ljubljane odprli praznične stojnice, poleg znanih lokacij bodo letos postavljene tudi v Stritarjevi ulici, poroča STA.

V praznični osvetlitvi bodo danes zasijale tudi mestne ulice v Mariboru. Osrednji prizorišči Čarobnega Maribora bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja. Na prvem bo stala darilna tržnica in letošnja novost - božični vrtiljak, na Trgu Leona Štuklja napovedujejo praznično gostinsko ponudbo, še piše STA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  26 .11. 2021 ob  21: 04
-2
Bravo Izola! Prehitela Koper! Ma itak! Prehiteva ga po levi in po desni. Le tako naprej.