KOT PRED EPIDEMIJO: Trgovine ob nedeljah odprli vsi večji trgovci

Slovenija

Nakupovanje živil ob nedeljah, kot so ga bili potrošniki vajeni pred epidemijo covida-19, se je znova vzpostavilo. Potem ko so se prejšnjo nedeljo za odprtje odločili v Mercatorju, Tušu, Hoferju in Eurospinu, danes trgovine odpirajo še Spar, Lidl, Leclerc in Jager.

Vrata bodo danes odprla tudi nakupovalna središča pod okriljem SES: ljubljanski Citypark, Aleja in center Vič, celjski Citycenter ter mariborski Europark.

Vlada je odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov, s katerim je v času epidemije covida-19 omejila delovanje večine dejavnosti, spremenila prejšnji teden. Prvič po epidemiji so bile trgovine lahko odprte prejšnjo nedeljo.

S spremembo je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin z živili in prepoved obratovanja ob nedeljah. Zdaj so sproščene vse omejitve iz odloka, prepoved velja le še za obratovanje diskotek in nočnih klubov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  04 .08. 2020 ob  15: 50
@alga @Koper
Vsak naj dela kar hoče! Nehajte označevat ljudi, ki drugače živijo in drugače delajo za bedake. Če vidva hodita v nedeljah v hribe ali v gozd ali k maši ali pač le ležita na kavčju, mega! Koga briga in nehajte sodit drugim!
Potem bo mogoče v naši državi končno boljše...
Lili |  04 .08. 2020 ob  15: 48
@alfa
Prvič..koga briga kaj ti delaš ob nedeljah.
Drugič..Prav zaradi tako ozkega gledanja, kot je tvoje, bodo ljudje ob službo...socializem je že zdavnjaj mimo (hvala bogu)
Tretjič..Nima vsak časa, da lahko hodi v trgovino med tednom do sedme ure (ker potem ne dobiš itak več nič), eni pač delamo cele dneve in lahko gremo/grejo v trgovino v nedeljo
Četrtič... Jaz tudi ne hodim v sobotah na tržnico, pa nisem za zaprtje tržnic! Pač, moje osebno ozko mnenje ne sme vplivati na delo
Koper |  02 .08. 2020 ob  21: 13
Zato ker trgovine nikoli pred leti niso bile.Ker ni nobene potrebe.Z družino preživeta nedelja je nenadomestljiva.
In ti jih lahko v nedeljo pelješ na burek.
Egipčan |  02 .08. 2020 ob  10: 50
-2
PA ČE BUREK DELA 24UR, ZAKAJ TRGOVINE NE BI SMELE


ŠKODA DA ŠIPCI NIMAJO ŠE TRGOVIN ČEZ, BI VSAJ DELALE 24UR
alfa |  02 .08. 2020 ob  08: 36
danes je nedelja in sem lepo doma...kasneje po nedeljskem kosilu z druzino gremo na en sprehod ali obisk sorodnikov....v trgovino gredo samo bedaki.