KOT DA BI BIL SODNI DAN: Nemci kopičijo toaletni papir, pri nas enormno dolge kolone italijanskih vozil pred bencinskimi črpalkami (FOTO, VIDEO)

Koper

Enormno dolge kolone vozil se vijejo iz Italije proti našim bencinskim črpalkam, potem ko je obmejna Furlanija - Julijska krajina pristala na rdečem seznamu regij zaradi covida-19. Z odlokom, ki začne veljati jutri, bo tako prepovedan prehod meje, razen izjem.

Pandemija covida-19 vpliva tudi na nakupe potrošnikov. Medtem ko so Nemci, ki so ta teden bombardirani z novicami o rekordnem številu okužb z novim koronavirusom, začeli znova kupovati večje zaloge mila za roke, razkužil in toaletnega papirja – med 12. in 17. oktobrom so kupili za 90 odstotkov več toaletnega papirja kot v primerljivem odboju pred pandemijo –, pa so se Italijani ustrašili, da bodo ostali brez cenejšega bencina.

Italijanski državljani so se namreč množično odzvali na spremenjen odlok, ki bo začel veljati jutri in bo tako prehajanje meje omogočeno le izjemam. Med temi pa zagotovo ni točenje pogonskih goriv, kar je, kot kaže, prestrašilo Italijane. Že včeraj so se proti obmejnim bencinskih servisom vile dolge kolone vozil, danes pa se zgodba nadaljuje, ko izkoriščajo še zadnje ure, da bi prišli do cenejšega bencina.

Zivot na selu. Slovenska policija /The Slovenian police pravi da ne morejo nic. Da naj cakam da se sprazne. Ss vidimo drugo leto:)

Posted by Matjaz Bozic on Sunday, October 25, 2020

Portal Triestecafe poroča, da so bile danes dolge čakalne dobe proti bencinskemu servisu na mejnem prehodu Plavje že ob 8.40. Prav tako je bila gneča tudi pri mejnem prehodu Lazaret. O dolgi kolonah vozil pa pričajo tudi včerajšnje fotografije in video posnetki, ki so objavljeni na družbenem omrežju Facebook.

Dvosmerni promet iz maloobmejnega prehoda Plavje do Discount olja. Torej italjani lahko prihajajo k nam?

Posted by Matjaz Bozic on Saturday, October 24, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija