KORONSKI UKREPI NA VOLIŠČIH: Vključena je tudi nujna uporaba zaščitnih mask

Slovenija

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom sprejela navodila, ki jih morajo okrajne volilne komisije upoštevati v času izvedbe volitev predsednika republike, ter ukrepe, ki jih morajo ob glasovanju na domu pri volivcih, ki so v izolaciji, upoštevati člani volilnih odborov in volivci.

V skladu s strokovnimi izhodišči in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je na voliščih za člane volilnega odbora priporočljiva uporaba ustreznih zaščitnih mask, so po seji sporočili z DVK.

V primeru, ko se volišče nahaja v zdravstvenem domu, domu za starejše, socialno-varstvenem zavodu ipd., pa je uporaba zaščitnih mask nujna.

Pri glasovanju na domu se morajo člani volilnega odbora, ko gre za volivce v izolaciji zaradi okužbe s koronavirusom, zaščititi z masko tipa FFP2/KN59 ali FFP3 in upoštevati tudi ostale zaščitne ukrepe, kot je na primer razkuževanje rok, volivci pa morajo uporabljati vsaj kirurške maske tipa IIR.

Člani DVK so na seji med drugim tudi soglašali, da se izda akreditacija za opazovanje predsedniških volitev predstavnikom Nacionalne volilne komisije Republike Koreje, so še sporočili z DVK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .10. 2022 ob  14: 13
Maske so samo psiholosko orozje za podrejanje in ustrahovanje prebivalstva.
Bobi |  14 .10. 2022 ob  12: 51
Teror se začenja
manemebasat |  13 .10. 2022 ob  17: 44
11
Kriminalci, maske ubijajo!