KORENIKA URADNO NASTOPIL MANDAT ŽUPANA: Ne le proračun, za vratom mu visita še vsaj dva projekta (FOTO)

Piran

V dvorani Domenica Tintoretta se je včeraj sešel na ustanovni seji novi občinski svet. Potrdili so mandat novega župana Andreja Korenike, mandate občinskih svetnikov in imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve ter imenovanja. Korenika mora zdaj pripraviti proračun za prihodnje leto, za vratom pa mu visijo tudi roki, povezani z gradnjo novega vrtca v Luciji in nakupom teniških igrišč v Portorožu.

"Nihče izmed nas ni kandidiral zato, da bi vse ostalo, kot je bilo. Vsi verjamemo, da se Občina Piran lahko razvija hitreje, da naša skupnost lahko doseže več, da smo lahko uspešnejši in učinkovitejši kot doslej," je na ustanovni seji dejal novi piranski župan Andrej Korenika, ki verjame, da bodo svetniki znali preseči medsebojne delitve.

Ustanovno sejo je kot najstarejši svetnik vodil Robert Fakin, nato pa je po protokolu, ko je bilo ugotovljeno, da je na volitvah zmagal Korenika, prevzel vodenje slednji.

Korenika je ob tem poudaril, da večina svetnikov zagovarja podobne rešitve in projekte za Piran, zato upa, da bodo z dobrim delom povrnili zaupanje v piransko politiko. Pričakuje spoštovanje in strpnost pri izmenjavi stališč, ker je kultura dialoga ključni element komunikacije.

Novi občinski svet sestavlja devet strank oziroma list. Pet mandatov ima Gibanje Svoboda, Lista Andreja Korenike, Socialni demokrati (SD) ter lista Gašpar Gašpar Mišič in mi imajo po štiri mandate. Po en mandat imajo v novem piranskem občinskem svetu Gibanje za Občino Piran (GZOP), Lista Roberta Fakina, Oljka, Slovenska demokratska stranka (SDS) in Zveza za Primorsko. Za predstavnike italijanske narodne skupnosti so bili izvoljeni Andrea Bartole, Christian Poletti in Nadia Zigante.

Občinski svet je imenoval tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Za predsednico je bila izvoljena Manuela Rojec, za namestnico predsednice Isabel Petronio, člani pa so postali Andrea Bartole, Nesi Dulai in Denis Fakin.

Poleg novega proračuna za leto 2023 bo morala nova občinska uprava hitro pljuniti v roke pri še najmanj dveh projektih. Tako naj bi že danes začeli s pregledovanjem dokumentacije povezane z gradnjo novega lucijskega vrtca in nakupom teniških igrišč v Portorožu. Roki za sprejemanje odločitev se namreč iztekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  28 .12. 2022 ob  07: 01
Okoli vratu mu visi še GGM.
Najmanj 2 milijona letno. Če ne nepremičninar ne preživi.