KOPRSKIM KRIMINALISTOM JE SUMLJIVO: V roku 20 minut izbruhnili požari na še štirih lokacijah na Krasu

Kronika

Koprski policisti so bili včeraj ponoči nekaj minut po 2.00 obveščeni o požaru pod Socerbom, ki zaenkrat še ni pogašen. Potem pa so bili včeraj popoldne ob 14.22 in 14.43 obveščeni o še štirih požarih na območju Krasa.

"Zagorelo je na povezovalni cesti avtoceste med Senožečami in Čebulovco, kjer je pogorel hektar travnika. Zagorelo je ob regionalni cesti med Divačo in Senožečami, kjer je pogorelo 1 kvadratnih metrov gozdne podrasti. Zagorelo je ob lokalni cesti med Sežano in Vrhovljami, kjer je pri kamnolomu pogorelo 500 kvadratnih metrov travnate površine. In še požar pred Vrhovljami, kjer je pogorelo pol hektarja travnika," so sporočili iz koprske policijske uprave.

Vsa požarišča so si ogledali kriminalisti, ki preiskujejo možnost, da so bili požari podtaknjeni. Pri preiskavi so se povezali z italijanskimi kolegi, s katerimi se usklajujejo tudi glede gašenja in zapiranja lokalnih cest. Še vedno sta zaradi požara, ki je včeraj izbruhnil pod Socerbom, zaprti cesti med Kastelcem in Dolino ter med Gabrovico in Ospom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  11 .08. 2022 ob  00: 18
-4
Kdo plačuje za vso to pitno vodo, ki je bila potrošena za gašenje?
Kristjan |  10 .08. 2022 ob  18: 22
26
Za piromane kazen kot poskus umora ali umor. Ne pa da se jih brani z zakoni, zato pozigajo sedaj prosto brez kazni. Noro koliko sociopatov