KOPRSKIH PLESALK LOCKDOWN NI USTAVIL: S svetovnega prvenstva z dvema odličjema (FOTO)

Koper

Plesalke Plesnega studia Petra iz Kopra so na svetovnem plesnem prvenstvu World artistic dance federation (WADF), ki se je to plesno sezono odvijal v Budvi, dosegle odlične rezultate.

Tudi za koprskim Plesnim studiem Petra je naporno leto in pol "covidne" negotovosti, ko niso vedeli, ali bodo sploh lahko še obratovali. A so jim uspešno opravljene kvalifikacije preko spleta odprle priložnost za udeležbo na tekmovanju Dance World Championship, ki je minuli konec tedna potekalo v Budvi. Kot slovenska reprezentanca so predstavili "show dance" in "jazz mladinske formacije".

Plesalke so si v konkurenci 14 držav priplesale dve prvi mesti in postale svetovne prvakinje v svojih kategorijah. Z odličnimi nastopi so navdušile tako mednarodno ekipo sodnikov kot občinstvo.

Kot poudarjajo v plesni šoli, so plesalke ves čas polletnega lockdowna pridno trenirale preko zooma in ohranjale kondicijo. Preko zooma je nastala tudi koreografija "Brez besed", ki so jo predstavile dan pred svetovnim prvenstvom na Plesnem festivalu Budva 2021 in si priplesale 2. mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija