KOPRSKI SVETNIKI POTRDILI: 42 zdravstvenih ambulant, lekarna in bife

Koper

Koprski mestni svet je v četrtek potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta za bodoči Zdravstveni center Koper. Naložba je vredna 21,9 milijona evrov, gradnja naj bi se začela leta 2025, tako da bi bila štirinadstropna stavba na območju t. i. Urbanega središča Barka končana v prvi polovici leta 2027.

Mestna občina Koper bo za naložbo zagotovila 13,2 milijona evrov, Zdravstveni dom Koper slaba dva milijona, Obalne lekarne Koper 2,6 milijona, ministrstvo za zdravje pa štiri milijone evrov.

V novogradnji na zdajšnjem parkirišču med Ankaransko in Ferrarsko ulico ob garažni hiši Sonce, naj bi združili vse dejavnosti Zdravstvenega doma Koper, ki so zdaj razpršene po mestu. Stavba naj bi bila velika 4000 kvadratnih metrov. V njej bi bilo 10 ambulant družinske medicine, 10 ambulant za otroke in mladino, šest ambulant za nove programe, tri za diabetični dispanzer, medicinski laboratorij, 12 zobozdravstvenih ambulant, lekarna in bife.

Na julija zaključenem javnem natečaju za izbiro najprimernejše rešitve za novogradnjo je komisija najbolje ocenila elaborat avtorjev Arturja Mlinarja in Simona Buriča iz ankaranskega podjetja A. Mlinar. V Pokrajinskem muzeju Koper je sicer od tega tedna do 11. oktobra na ogled vseh šest idejnih rešitev, ki so bile prijavljene na natečaj.

Mestni svet je na četrtkovi seji med drugim potrdil še investicijski program za nabavo nove avtolestve za Gasilsko brigado Koper. Obstoječe vozilo je iz leta 2006 in ga nameravajo zamenjati, ko bo staro 20 let. Nabaviti nameravajo vozilo z vrtljivo dvižno lestvijo in pregibnim lestvenikom, ki doseže višino vsaj 32 metrov. Naložba je vredna 1,2 milijona evrov, od tega bo 58 odstotkov financirala občina Koper, preostanek pa občine Piran, Izola in Ankaran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija