KOPRSKI STARŠI OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI DOBILI BITKO: Najprej popravili ogrevanje in očistili kombi, zdaj še večje vozilo (FOTO)

Koper

V začetku letošnjega leta smo pisali o uporu staršev otrok s posebnimi potrebami, ki se z območja Kopra vsakodnevno vozijo na izobraževanje in rehabilitacijo v zavod Cirius Vipava. Na koprski občini so izbrali novega prevoznika, ki po oceni staršev ni ustrezal potrebam otrok oziroma je bilo vozilo neustrezno. O situaciji smo obsežno poročali tudi na našem portalu. Danes starši sporočajo, da so zadovoljni, saj so na občini ugodili potrebam njihovih otrok. Novo izbrani prevoznik je priskrbel večje vozilo.

Večji kombi za prevoz otrok s posebnimi potrebami, ki ga je moral po posredovanju staršev priskrbeti novi prevoznik.

"Hvaležni smo in srečni, da so uslišali naše želje in ugodili našim potrebam," so našemu uredništvu sporočili starši otrok s posebnimi potrebami iz Kopra, ki se vsakodnevno vozijo na izobraževanje in rehabilitacijo v vipavski zavod za invalidno mladino Cirisu.

Ko smo v začetku meseca opozorili na problem, so se na koprski občini s starši dogovorili, da bo novi izvajalec prevoza "v okviru pogojev in cene javnega razpisa zagotovil ustreznejše vozilo".

To pa so fotografije kombija, s katerim so prvotno pričeli prevažati otroke iz Kopra v Vipavo.

Starši so namreč doživeli hladen tuš, ko so otroke pričeli iz Kopra v Vipavo voziti z majhnim, nizkim, neprehodnim in neizoliranim kombijem Volkswagen transporter. Otroci so sedeli s sklonjenimi glavami, spremljevalka je sedela spredaj z voznikom in jim ob potrebi ni mogla pomagati. Poleg naštetega je bilo vozilo ogrevano samo spredaj.

Takoj ko so se starši pritožili, so na občini zagotovili, da bo prevoznik otroke nemudoma pričel prevažati z nekoliko bolj udobnim in višjim vozilom. V vmesnem času so jih prevažali s Fiat ducato vozilom, pri katerem so bili sicer prav tako potrebni določeni popravki. Na pobudo staršev je prevoznik opravil generalno čiščenje in popravil ogrevanje.

Zdaj je prevoznik, kot je bilo dogovorjeno, priskrbel vozilo Volkswagen crafter, ki je višje, bolj prostorno in ogrevano.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  10 .02. 2020 ob  15: 58
-3
@ vseved , mene zanima ce ti bi imel en otrok z posebni potrebami nebi tako odgovoril.... ti bi se vozil z takimi kombi?
obicna bi mogla pomagat te druzine....kar dvomin da bo dala nekaj denarja za nijh... rajsi da kupuijejo neuporabni Kurjerce .....
vseved |  10 .02. 2020 ob  15: 23
@ mente, kaj misliš s kakšnim kombijem bi se vozili otroci, če bi starši sami plačali prevoz?
mente |  10 .02. 2020 ob  14: 51
-3
Obcina Koper na mesto da bi uporablijali prevec denarja za une Kurjerce in kdo ga uporablijajo? ker ljudi ne morajo naredit dva koraka iz centra kopra do pristaniska?
In pol imamo obcinski kombi ker prevazejio otroke z poosebnami potrebi ker razpada? ma ke skifo tudi zupan ne vem kaj dela ......