KOPRSKI ROKOMETAŠI PREMAGALI CELJSKE: Vodili so večino tekme

Koper

Rokometaši Kopra so v 18. krogu lige NLB premagali Celje Pivovarno Laško z 32:27 (16:12).

Koprčani so v domači Bonifiki pred 2000 gledalci z izjemno predstavo Tineta Poklarja presenetili Celjane. Primorci so vodili večino tekme in zasluženo vpisali novi točki. S tema so se točkovno izenačili s četrtouvrščeno Krko. Celje pa je doživelo tretji poraz v prvenstvu in je na tretjem mestu lestvice z 29 točkami. Toliko jih ima tudi Gorenje Velenje, dve več pa Trimo Trebnje.

Ekipi sta bili v uvodnih minutah ena ob drugi, prvi pa so do dveh zadetkov prednosti prišli Koprčani, ko je Poklar s sedmih metrov zadel za 7:5. Bor Breznikar je nato povečal prednost na 9:6, nakar je trener gostov Alem Toskić zahteval minuto odmora.

JAAAAAAAAA!!!! ???????? Srce rokometa bije v Kopru. Šesta zaporedna zmaga ne bi mogla biti slajša. ???? #ForzaKoper Škerjanc

Objavil/a RD Koper dne Nedelja, 03. marec 2024

Ta ni posebej zalegla, saj je ekipa Borisa Lisice še povečala prednost, v 26. minuti je vodila že s 13:8, na glavni odmor pa šla s štirimi zadetki prednosti.

Celjanom tudi v uvodu drugega dela ni uspelo zmanjšati razlike, še več, Poklar je v 39. minuti zadel za koprsko vodstvo z 20:14. To so Koprčani držali tudi v naslednjih minutah in zanesljivo prišli do dveh točk.

Na tekmi je izstopal prav Poklar, ki je celjsko mrežo zatresel kar 16-krat, Tim Cokan z desetimi in Mitja Janc z devetimi goli pa sta bila najboljša Celjana.

Koper bo v 19. krogu v soboto gostoval v Ormožu, Celje pa v nedeljo v Velenju.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 2000, sodnika: Humek, Škvarč.
* Koper: Đurica, Morato, Poklar 16 (4), Konjevič 1, Bekrić, Moljk 1, Beganović, Stojanović, Muminović 3, Zugan 2, Sanabor 1, Nadarevič 1, Makuc 4, Kete 1, Breznikar 2, Bratkovič.
* Celje: Zaponšek, Gaberšek, Perić, Marguč 1, Mazej, Cokan 10 (1), Antonijević 1, Marić 2, Janc 9 (6), Milićević 2, Kačičnik, Korže Lesjak, Malović, Žabić, Mlakar 2, Rakita.
* Sedemmetrovke: Koper 5 (4), Celje 8 (7).
* Izključitve: Koper 8, Celje 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija