KOPRSKI ROKOMETAŠI DRUGI DEL DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZAČENJAJO DOMA: Proti Ljubljančanom na Bonifiki še niso izgubili

Koper

Pred koprskimi rokometaši je dolgo pričakovani začetek drugega dela Lige NLB. Slednjega bodo otvorili v soboto, ob 19. uri, ko se bodo v domači Areni Bonifika pomerili z RD LL Grosist Slovan.

Januarsko pripravljalno obdobje sta zaznomavali dve prijateljski tekmi, kjer so koprski rokometaši premagali rokometaše RD Butan Plin Izola (26:21) in RK Umag (31:27), ter tekma Pokala Slovenije, ko so v okrnjeni zasedbi morali priznati poraz proti RD Urbanscape Loka (33:27). Tokrat pa je na sporedu začetek državnega prvenstva, kjer trenutno zasedajo 6. mesto in so od tretjega mesta oddaljeni le štiri točke.

V sobotno tekmo vstopajo z odlično popotnico treh zaporednih zmag, ki so bile plod trdega dela po slabših rezultatih v uvodu državnega prvenstva. Slednjega so otvorili prav proti tokratnim nasprotnikom. V Ljubljani so, v sklopu 1. kroga, morali priznati poraz s 25:23. Rokometaši Slovana pa v Koper prihajajo na krilu dveh zaporednih zmag proti RK Maribor Branik (23:21) in RK SVIŠ Ivančna Gorica (22:26). S 13 točkami na računu sta ekipi na lestvici trenutno izenečani, vendar je potrebno poudariti dejstvo, da so Ljubljančani odigrali tekmo manj.

V poslednjih sedmih medsebojnih srečanjih so koprski rokometaši petkrat slavili, dvakrat pa so morali priznati poraz v gosteh. V Areni Bonifika so proti ljubljanski ekipi do danes še nepremagani. "V sobotno tekmo vstopamo izjemno motivirani in pripravljeni, saj želimo nadaljevati na zmagovalni podlagi, postavljeni v zaključku leta 2021," so dodali v klubu.

Vratar Koprčanov Rok Jelovčan je pred tekmo povedal: "Po porazu v Škofji Loki moramo strniti naše vrste. Trenirali smo v redu. Odlično se pripravljamo in že čakamo sobotno domačo tekmo, da se predstavimo pred svojimi gledalci in da vzamemo ti dve piki."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija