KOPRSKI POLICISTI Z ZAHVALO KRAJANOM OLMA IN PRISOJ: Pomagali prijeti prevaranta, ki se je potikal po soseski

Koper

21. maja je bila na koprskem območju Olmo-Prisoje obravnavana tatvina, katere je bil osumljen mlajši moški, star okoli 25 let, svetlih las, močnejše postave, s tetovažami po rokah in vratu. Oškodovanci so policistom posredovali tudi fotografijo osumljenega, za aretacijo moškega pa so bili zaslužni tudi drugi krajani, ki se jim s Policijske uprave (PU) Koper ob tej priložnosti zahvaljujejo za sodelovanje.

Policisti Policijske postaje Koper so pri zbiranju obvestil od prebivalcev Krajevne skupnosti Olmo-Prisoje ugotovili, da se osumljeni približno en teden zadržuje na tem območju ter priložnostno vstopa v hiše starostnikov, se izdaja za operaterja družbe Telekom, išče izgovore, da se je izgubil in podobno. Izvedene so bile številne aktivnosti za izsleditev osumljenca, predvsem zbiranje obvestil in poostreno patruljiranje, opisujejo na PU Koper.

Nekaj dni zatem je bil na Oljčni poti v Kopru opažen moški danega opisa. Ob poskusu ugotavljanje identitete se je aktivno uprl in peš zbežal proti Dolinski cesti. Policist in policistka sta stekla za njim, na kraj so bile napotene še druge patrulje. Prav s pomočjo usmerjanja občanov je bila ves čas poznana smer bega osumljenca, ki se je poskušal skriti v ulicah. S pomočjo občanov je bil osumljeni končno izsleden. Ob ugotavljanju identitete se je izkazalo, da gre za 26-letnika, ki prebiva na območju Kopra šest mesecev, sicer pa prihaja z območja Kranja. Zanj so policisti podali kazensko ovadbo.

BONUS VIDEO: Hčer v lice ustrelil pri dvigalu, pištolo je imel nezakonito

"Hvala občanom za pomoč. Ponovno smo pokazali, da je sodelovanje z lokalnim okoljem izjemnega pomena za našo skupno varnost," so se zahvalili na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija