KOPRSKI POLICISTI SO JIH ZALOTILI PRI DELU: Tihotapci so jih ravno prelagali iz tovornjaka v avto (FOTO)

Kronika

Kriminalisti koprske policijske uprave so v noči na 28. november okoli polnoči na izogibališču ob cesti RazdrtoSenožeče zalotili tihotapce cigaret, ki so iz tovornjaka s severno-makedonskimi registrskimi tablicami blago prelagali v osebni avtomobil znamke Seat altea, slovenskih oznak. 

Policisti so ugotovili, da so 51-letni makedonski voznik tovornega vozila ter 24-letnik in 19-letnica, oba državljana Severne Makedonije, ki začasno bivata na območju Slovenije, tihotapili tobačne izdelke. Zasegli so jim 17.465 škatlic cigaret različnih znamk, za katere bi morali sicer plačati dajatve, kot so trošarina, carina in DDV, v višini 60.140,52 evrov.

Zasežene cigarete so predali v hrambo uslužbencem FURS Koper, naslednji dan pa opravili še hišne preiskave tovornega vozila in priklopnika, osebnega vozila in stanovanja na območju Nove Gorice, a novih predmetov niso zasegli. Osumljene je zaslišal preiskovalni sodnik v Kopru, po zaslišanju pa so bili izpuščeni na prostost.

V Sloveniji je sicer za storitev kaznivega dejanja tihotapstva zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do desetih let zapora in denarna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija