KOPRSKI POLICISTI POOSTRENO NAD TOVORNJAKARJE: To so prekrški, ki so jih odkrili včeraj

Kronika

Policisti prometne policije iz Kopra so včeraj v dopoldanskem času na Fernetičih izvajali nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. Ustavili in kontrolirali so 48 voznikov tovornih vozil in pet voznikov avtobusov. V času nadzora so ugotovili naslednje prekrške. Vozniki med vožnjo niso uporabljali varnostnih pasov, tri tovorna vozila so bila preobremenjena, en voznik tovornega vozila ni pravilno zavaroval in pripel tovora. Pri nadzoru tahografov so pri enem vozniku ugotovili, da je imel skrajšani tedenski počitek, v enem primeru pa je voznik prekoračil čas vožnje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografiji sta simbolični.

V času nadzora so pri državljanu Italije ugotovili, da je na tahograf namestil magnet in s tem manipuliral z digitalnim tahografom. Voznik je bil s tovornim vozilom na vožnji, iz izpisa tahorafa pa je bilo razvidno, da je na počitku. Policisti so mu izrekli globo v višini 6000 evrov, takoj je poravnal 3000 evrov. Poleg omenjenih prekrškov so policisti enemu vozniku napisali plačilni nalog, ker ni upošteval prometne signalizacije.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah policisti obravnavali 29 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala 13 oseb, PP Piran osem oseb, PP Kozina pet oseb in PP Koper tri osebe. 11 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, tri so že bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom, ostale pa bodo po zaključenih postopkih.

Zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu KZ policisti obravnavajo dva državljana Srbije, ki sta z vozili prevažala osebe, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v državo, so še sporočili s PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .10. 2019 ob  22: 02
-2
Uničimo tovornjakarje! Le kaj nam bodo tej ubogi podjetniki, ki hočejo samo delati in plačevati davke. To ni nič. Potrebujemo ljudi takšnega kova kot je dr. Tašner Vatovec. Ta bo sigurno rešil državo, pa še Akrapoviču bo ukinil milijonske denarne subvencije.