KOPRSKI POLICISTI ODKRILI NAPRAVO ZA MANIPULACIJO TAHOGRAFA: V času, ko je vozil, je naprava kazala, da spi (FOTO)

Kronika

Policisti PP Koper so včeraj izvajali nadzor nad vozniki tovornih vozil na avtocestnem križu med Senožečami in Postojno. Med nadzorom so na počivališču Studenec ustavili 43-letnega voznika tovornega vozila, državljana Srbije, z urejenim prebivališčem Sloveniji. Ugotovili so, da zapisani podatki tahografa kažejo, da je voznik v času, ko je dejansko vozil in bil ustavljen, po podatkih spal oziroma počival. 

Zaradi suma, da je v vozilu nameščena naprava za manipulacijo tahografa, je bil odrejen izredni pregled tahografa v pooblaščeni delavnici v Postojni. Pooblaščeni delavec je ugotovil, da je v vozilo dejansko vgrajena naprava, ki omogoča manipulacijo podatkov v tahografu. Napravo so odstranili in vzpostavili pogoje za pravilno delovanje.Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 2000 evrov, zoper prevozno podjetje iz okolice Ptuja pa je bil uveden prekrškovni postopek. Zakon za prevozniško podjetje predvideva globo v višini od 6000 do 24.000 evrov. Podjetje bo moralo poravnati tudi vse stroške, ki so nastali v postopku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .04. 2019 ob  14: 41
@ Istriano, plačala bova itak midva , za vse - majhne in velike lopove.
Istriano |  25 .04. 2019 ob  14: 15
Jaz bi temu največjemu kriminalcu v državi, ki si je drznil goljufati s tahografom dal dosmrtno ječo, vse tiste, ki so se fino najedli iz sklede bančne luknje v vrednosti več milijard evrov, bi pa dal najvišje državno odlikovanje za razvoj novih tehnik poslovanja.
vseved |  25 .04. 2019 ob  14: 08
UPAM, DA DOBI PODJETJE NAJVIŠJO KAZEN 24.000,00 €