KOPRSKI POLICISTI DVAKRAT LOVILI MLADOLETNIKE: Oba pobega sta se končala s padcem

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 153 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tudi pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali dvakrat. Policisti prometne policije Koper so v sodelovanju s policisti Policijske postaje (PP) Koper in vodniki službenih psov včeraj izvedli poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil, ki že nekaj časa kršijo cestno prometne predpise v mestnem jedru Kopra in na vpadnicah v Koper. V nadzoru so zasegli šest mopedov, zoper voznike pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

V Kopru so policisti ustavili 49-letnega voznika mopeda, ki nima vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Poleg tega mu je alkotest pokazal 0,87 mg/l alkohola.

V Postojni so policisti ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,55 mg/l. Tudi njemu so vozilo zasegli. Vsem sledi obdolžilni predlog.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Vozila predelane mopede

V Kopru so ustavili 21-letnega državljana Severne Makedonije, ki prebiva v Kopru. Vozil je moped Piaggio ZIP 25, ki je predelanOdrejen je bil izredni tehnični pregled. Prav tako v Kopru so zasegli tudi moped Piaggio ZIP 25, in sicer 20-letniku. Prav tako zato, ker je bil predelan. "Ugotavljamo, da je veliko predelanih mopedov, zaskrbljujoče pa je tudi dejstvo, da vozniki vozijo enosledna vozila pod vplivom alkohola in ne upoštevajo množice drugih predpisov," so ob tem zapisali na PU Koper.

Bežali pred policisti

Ob 21.12 je bila prometna nesreča pri Pobegih. Padla sta motorist in potnik, oba mladoletna, ki sta bežala pred policistom motoristom, ko jih je skušal ustaviti. Pri padcu se, razen manjših odrgnin, nista poškodovala. V postopku so policisti ugotovili, da 16-letni voznik iz Portoroža vozi neregistriran moped znamke Gilera runner, za katerega se je izkazalo, da je ukraden v Italiji. Vozniku sledi obdolžilni predlog (zaradi neupoštevanja znakov policista, vožnje po levi strani, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vožnje neregistriranega vozila). Moped je bil zasežen, po zaključenih postopkih sledi še kazenska ovadba.

Ob 21.17 je bila še ena podobna prometna nesreča pri Dekanih, kjer je prav tako padel voznik skuterja, ki je bežal pred policisti in ni upošteval znakov za ustavljanje. 15-letnik je pri neprevidni in neprilagojeni vožnji izgubil kontrolo nad vozilom in padel na bok, zatem pa preko levega roba vozišča zdrsnil z vozišča ter trčil v oljko. Pri padcu se je lažje poškodoval, odpeljali so ga v bolnišnico. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, odrejen je bil še strokovni pregled na prisotnost mamil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ne me basat |  10 .05. 2020 ob  14: 54
Pod prešo vse in še zaračunat...in obvezno javna dela, brez drugih možnosti...
Ištrijan |  07 .05. 2020 ob  23: 31
Strah me je kako starši (ne)vzgajajo svojih otrok! Kakšne impute v domačem okolju, družini, prejemajo tej šmrkavci, da pri 15, 16 letih ne upoštevajo policije in pred njimi bežijo!? Samo predstavljamo si lahko kaj bojo ti počeli ko še malo odrastejo. GROZA!!!!!!

Policija, brez milosti, ničelna toleranca!!!
hribi |  07 .05. 2020 ob  14: 52
13
Bravo policiji za akcijo. Podpiram.
Kristjan |  07 .05. 2020 ob  12: 51
20
Vsaka čast policija. Tile brezveznezi na mopedih so začetek kriminalnih združb. Budale, da bezite policiji na motorjih moraš biti zelo zelo dober motorist , kar skuteristi niste niti blizu. Policiji kapo dol in ostanite zdravi.
ManofSteel |  07 .05. 2020 ob  11: 45
22
Današnja mladina kaj šele počnejo v oz ozven šolah. Naj dajo vse dijake srednje šole na test za mamila...po izvidh boste ostali presneto presenečeni kaj vse počnejo vaši dragi otroci...