KOPRSKI PAROH ĆIRKOVIĆ UDELEŽEN V INCIDENTU? "Še vedno se tresem, še vedno nisem prišla k sebi"

Koper

"Še vedno se tresem, še vedno nisem prišla k sebi," so bile prve besede, ki nam jih je povedala J. Z., Koprčanka, ki je včeraj pred upravno enoto v Kopru zbirala podpise za referendum proti načrtovani gradnji poslovno-stanovanjskega objekta med sodiščem in nakupovalnim središčem.

Včeraj nekaj čez 12. uro je na upravno enoto (UE) v Kopru prišel tudi koprski paroh Tomo Ćirković, katerega naj bi prostovoljke, ki so zbirale podpise, pred vhodom v stavbo nagovorile. Paroh naj bi takrat začel kričati, ko je prišel iz stavbe pa naj bi s tem nadaljeval in besno hodil proti prostovoljki J. Z., ki ga je želela posneti s telefonom, takrat pa naj bi postal še bolj besen, nam je povedala. "Začel je groziti, da kaj bom naredila s posnetki, da bom videla, kaj se bo zgodilo, če bom to dala v javnost in da kaj se gremo, saj da je to proti božji volji," še vedno razburjeno opisuje domnevno izrečene besede koprskega paroha.

Ne le kričanje, tudi fizični stik?

Nato naj bi pristopil k njej čisto zraven, brez maske na obrazu in naj bi jo udaril po roki, tako da naj bi ji padel telefon na mapo, ki jo je imela pred seboj. 

"Grozno, ne morem verjeti. Kaj takšnega od paroha ne pričakuješ, takšne reakcije, skoraj je nemogoče," pripoveduje o incidentu, ob tem pa dodaja, da pred tem nikoli ni imela nobenih sporov z njim. Po prepričevanju njegove žene, naj jo pusti pri miru, sta nato zapustila mesto dogajanja.

Dogajanje nam je potrdila še ena izmed prostovoljk, ki je včeraj pred UE zbirala podpise. Kot je dejala, je gospod začel provocirati in na nek način zmerjati ter češ, da ne vejo, kaj je v ozadju. Ker naj bi začel postajati agresiven, ga je J. Z. zaradi dokaza pričela snemati, je dodala. "Kar je gospoda še bolj razjezilo in je šel agresivno proti njej in se ji brez maske približal z obrazom na obraz. Ona je bila prestrašena in šokirana. Udaril jo je po roki, njegova žena pa je ob tem kričala, naj jo pusti pri miru. On je še naprej kričal, videla sem, da je agresiven, bil je napadalen. Kričal je, naj ga ne snema," svoje videnje dogajanja opisuje prostovoljka, ki pravi, da si je kasneje sicer nadel masko, na koncu pa je na prigovarjanje njegove žene odšel.  

Dogodek so nato prijavili policiji, ki je naredila zapisnik, kar nam je tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec tudi potrdila:

"Včeraj nas je ob 12.27 poklicala ženska, ki je povedala, da je do nje pred UE Koper pristopil moški, ki naj bi jo začel napadati in ji groziti. Potegnil naj bi jo tudi za oblačila in ji zbil z roke telefon." Policisti informacije o dogajanju še zbirajo. Z moškim morajo namreč opraviti razgovor, da se tudi sam izjavi o dejstvih in okoliščinah dogajanja, pojasnjuje Leskovčeva in dodaja, da je uveden hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru.

Paroh Tomo Ćirković: "Nikogar nisem napadel"

Svojo plat dogajanja nam je pojasnil tudi koprski paroh Tomo Ćirković, ki je že v prvem stavku zatrdil, da ni nikogar napadel. Dejal je, da je imel na upravni enoti opravke. K njemu je na izhodu upravne enote pristopila ena od zbiralk podpisov in ga prosila za podpis. "Dejal sem ji, zakaj silite ljudi, če ne veste, kaj se dogaja, zakaj se gre," razlaga in dodaja, da ga je takrat J. Z. začela fotografirati in snemati. "Rekel sem ji, zakaj to snemaš, zakaj to slikaš, nisem dal dovoljenja za to. Prosim, da izbrišeš, kar si posnela. Nato je rekla, da bodo poklicali policijo, s čimer sem se strinjal. To je to, kar je bilo."

Glede maske je priznal, da je sprva ni imel, a si jo je kasneje nadel na obraz, ko se je z njo pogovarjal. "Nisem se hotel ukvarjati z njimi. Rekel sem, da če bo dala sliko in kar je posnela na družbena omrežja, da jih bom tožil. Brez mojega dovoljenja me ne sme snemati in slikati," je prepričan. Na vprašanje o tem, ali jo je udaril po roki, pa odgovarja: "To je laž. Ona me je verjetno hotela sprovocirati, ampak jaz nisem na tem njihovem nivoju."

Policisti verjetno ne bodo imeli težkega dela, da ugotovijo, kaj vse se je pravzaprav zgodilo včeraj pred upravno enoto, saj je objekt pod videonadzorom

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
N001 |  10 .02. 2021 ob  07: 34
Ki ga je želela posneti s telefonom!!!!! Ma kdo in koji k... te ima za snemat? Ta baba mora bit na nivoju BP
Piero Panin |  09 .02. 2021 ob  19: 52
Bog je samo eden...(to je Popovic)
Se spomne kdo grafita na Markovcu,mislim paroh se ne bo pustu zdej da ga ima vsak za budalo
Silvana63 |  09 .02. 2021 ob  10: 27
Zakaj ni objavljeno ime prostovoljke (!), Paroha in njegovo ime pa ja?
kokodek |  06 .02. 2021 ob  21: 45
zelo kulturni prispevki prihajajo iz ust komentatorjev, budale!!!!
cazzimperio  |  06 .02. 2021 ob  16: 11
-4
Prasca tomota izgnat na Kosovo....
cazzimperio  |  06 .02. 2021 ob  16: 10
-2
Najboljse so mi srbkinje kateri možje delajo v dojčland.....
Prognostik |  06 .02. 2021 ob  14: 54
14
Najboljše so mi prostovoljke - slovenskega rodu.
Ištrijan |  06 .02. 2021 ob  13: 03
15
Borisovi se med seboj!
kjessi |  06 .02. 2021 ob  11: 59
-3
Vsved. Č bi bil, nebi norel zaradi podpisov. Kajne?
vseved |  06 .02. 2021 ob  09: 50
-15
NI TA PAROH BORISOV ČLOVEK?