KOPRSKI OSNOVNOŠOLCI SE BODO V PRIHODNJIH DNEH 'POTIKALI' OB MORJU: Kaj je razlog?

Koper

Pred šestošolci Osnovne šole Antona Ukmarja in Osnovne šole Hrvatini je pester in zanimiv teden. V sklopu projekta Ob morju smo doma, ki je lani zaživel pod okriljem Mestne občine Koper, bodo spoznavali, katere živali lahko opazujemo ob morju, s katerimi dejavnostmi si lahko zapolnimo prosti čas, kako si prebivalci služijo kruh in kako občutljiv je morski ekosistem.

Pilotni projekt koprske občine so na OŠ Antona Ukmarja pričeli izvajati že v preteklem šolskem letu, v novem šolskem letu pa se jim bodo pridružili še v Hrvatinih. Med 12. in 16. septembrom se bodo tako skupaj preizkusili v kajaku, kanuju, supanju in veslanju, seznanili se bodo s potapljanjem in varovanjem morja ter izvedeli številne zanimivosti o delfinih in koprskem pristanišču.

"Učenci bodo spoznali, kako ohranjati naravno dediščino in kaj vse je mogoče početi v sožitju z naravo, ki jih obkroža. Misliti moramo na prihodnost in ceniti ta čudoviti košček sveta, v katerem živimo," so poslanstvo projekta pojasnili v OŠ Antona Ukmarja.

Projekt vsebinsko zajema široko področje ekologije, pristaniške dejavnosti, šport v in na vodi, ribolov, opazovanje delfinov, čiščenje obale in druge zanimive dejavnosti, ki bodo otrokom pomagali ozavestiti, da so ob morju doma. "Uspešna sodelovanja šol z različnimi podjetji, društvi in drugimi organizacijami smo želeli postaviti pod isto streho in s tem še poglobiti ozaveščenost učencev o pomenu pripadnosti lokalni skupnosti ter razsežnosti dejavnosti, ki potekajo v našem okolju," so še dodali v vodstvu šole.

Poleg OŠ Antona Ukmarja, OŠ Hrvatini, Športne zveze Koper in Mestne občine Koper pri projektu sodelujejo še izvajalci programov Oceandiving, JK Jadro Koper, Društvo Naredi nekaj za naravo, Veslaški klub Nautilus, Kajak kanu klub Žusterna, Ribiško društvo Porporella, SWOM, Društvo Morigenos, Luka Koper in Marjetica Koper, so sporočili s koprske občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija