KOPRSKI KRIMINALISTI OVADILI GOLJUFIVEGA DIREKTORJA: Utajil za 150 tisočakov davkov

Kronika

Koprski kriminalisti so konec junija na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper gospodarsko družbo iz Ljubljane in njenega 48-letnega direktorja. Državljana Slovenije sumijo storitve dveh kaznih dejanj, in sicer davčne zatajitve ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Za kaznivo dejanje Davčna zatajitev je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let, za kaznivo dejanje Ponareditev ali uničenje poslovnih listin pa zaporna kazen do dveh let. Za vsa kazniva dejanja je odgovorna tudi gospodarska družba iz Ljubljane, saj je osumljeni direktor deloval v imenu te družbe, ki je razpolagala s protipravno pridobljeno premoženjsko koristjo.

Preiskava je razkrila, da je direktor s prikazovanjem lažnih poslov v skupni vrednosti skoraj 700.000 evrov utajil davek na dodano vrednost v skupni višini preko 150.000 evrov, kolikor znaša tudi njegova protipravno pridobljena premoženjska korist. Za enak znesek je hkrati oškodoval tudi državni proračun, so pojasnili na koprski PU.

Kriminalistično preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra, pričela pa se je na podlagi ovadbe finančne uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  02 .07. 2021 ob  14: 37
Verjamemo, verjamemo, ni panike.
Stric iz ozadja |  02 .07. 2021 ob  09: 56
19
A je naziv družbe tajni ali osebni podatek, da ni objavljen?
kokodek |  02 .07. 2021 ob  09: 21
12
upajmo, da ne bo hudo zbolel, ko bo obravnava na sodišču in upajmo, da so vsi dokazi zakonito pridobljeni in upajmo, da porotniki niso okuženi, haha