KOPRSKI KRIMINALISTI KAZENSKO OVADILI DOMAČINKO IN NOVOMEŠČANA: Utajila za več kot 75.000 evrov

Kronika

Koprski kriminalisti so konec septembra na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi suma davčne utaje in ponareditve ali uničenja poslovnih listin podali kazensko ovadbo zoper 37-letnega slovenskega državljana iz Novega mesta in 32-letno slovensko državljanko z območja Kopra ter družbo, katere zastopnika sta bila.

Ovadena sta bila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let, in kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, za kar je zagrožena zaporna kazen do dveh let, so danes sporočili iz Policijske uprave Koper.

Kriminalisti oddelka za gospodarsko kriminaliteto koprske policijske uprave so preiskovanje kaznivih dejanj začeli na podlagi ovadbe Finančne uprave RS, kriminalistično preiskavo pa je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Pri preiskavi kaznivih dejanj so ugotovili, da sta 37-letni osumljenec in 32-letna osumljenka kot direktorja lastne družbe v drugi polovici leta 2018 odrejala računovodji knjiženje skupno petih prejetih računov druge družbe z območja Maribora, katere lastništvo je bilo v začetku leta 2018 preneseno na državljana Srbije. Ti računi so vsebovali lažne podatke oz. so prikazovali lažne posle in sta jih osumljena z namenom utaje davka na dodano vrednost (DDV) uveljavljala v mesečnih davčnih obračunih ter tako dosegla nižjo obveznost za plačilo DDV.

S tem sta storila kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin. S storitvijo kaznivih dejanj davčne zatajitve sta svoji družbi omogočila utajo DDV v obliki neplačanega DDV, skupno gre za več kot 75.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija