KOPRSKI KOŠARKARJI S PORAZOM KAZNOVANI ŽE DVAKRAT: Kakšna bo usoda kluba?

Koper

Košarkarji Kopra Primorske, ki v sredo niso igrali tekme 11. kroga 1. SKL proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčurju, so po odločitvi komisarja članskih tekmovanj v skladu s tekmovalnim pravilnikom omenjeni dvoboj izgubili z 0:20, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

"V sredo bi morala biti tekma 11. kroga 1. SKL za moške med ekipama Koper Primorska in GGD Šenčur. Predstavnica KK Koper Primorske je na dan tekme ob 12:36 sporočila, da tekme ne bo. Komisar tekmovanja je o odločitvi ekipe Koper Primorske, da ne bo igrala tekme, nemudoma obvestil gostujočo ekipo in uradne osebe tekme," so zapisali pri KZS.

Ob tem so sprejeli sklep o izidu 20:0 v korist Šenčurja, ekipa Kopra Primorske pa je ostala tudi brez točke za sodelovanje. Ekipa ima možnosti pritožbe na drugostopenjski organ.

Podobno je Koprčane doletelo tudi v regionalni ligi Aba. Vodstvo tega tekmovanja je sporočilo, da Koper Primorska ne bo igral tekme 10. kroga proti Borcu. Ker so navedli, da bo slovenski predstavnik dvoboj izpustil iz neupravičenih razlogov, ga bodo po pravilniku kaznovali z avtomatskim porazom z 0:20, ob tem pa ne bo dobil niti sicer predvidene točke za poraz.

Kot so dodali pri ligi Aba, bodo morebitne dodatne kazni Kopru Primorski naložili v skladu s predpisi. Kakšna bo usoda kluba iz Kopra, uradno še ni jasno, mnogi pa so že zapisali, da bo zaradi novih finančnih težav klub ugasnil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija