KOPRSKI INŠPEKTORAT IN REDARSTVO SE SELITA: 20 zaposlenih bo dobilo nove, večje prostore za delo

Koper

V pisarne geodetske uprave se bosta predvidoma konec julija preselila Občinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Koper. Gre za selitev skupno 20 uslužbencev, ki so doslej službovali v pisarnah Arene Bonifika, ločeni od občinske uprave koprske občine. Skupaj z zaposlenimi se bo selil tudi vozni park, ki pa ne bo zasedel parkirišča na Trgu Brolo, so sporočili s koprske občine.

V nekdanje prostore Geodetske uprave Republike Slovenije se bosta kmalu vselila Občinski inšpektorat in redarstvo, ki delujeta v okviru Službe za inšpekcijo, redarstvo, zaščito in reševanje. S selitvijo bo 20 zaposlenih dobilo nove, prostornejše prostore za delo, poleg tega pa bodo na Trgu Brolo bližje matični organizaciji, kar bo bistveno olajšalo organizacijo dela znotraj službe in njeno učinkovitost. 

Na novo lokacijo se bo preselil tudi vozni park, ki pa ne bo obremenil parkirnih površin na Trgu Brolo. Vozila, ki so bila doslej parkirana samo v garažni hiši pod športno dvorano na Bonifiki, bodo namreč od konca meseca parkirana na zasebni parkirni površini ob nekdanjih prostorih koprske upravne enote, so še sporočili z občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  07 .07. 2020 ob  13: 19
-3
@Ištrijan,
eh, Ištrijan moj. Vse urade strpati v staro mestno jedro... Torej, po tvojem, Koper živi dopoldan. Popoldan, ko so uradi zaprti, pa mesto prazno in mrtvo. In spet ne bo nič prav, ni res? Poleg tega so se mnogi uradi že preselili na obrobje. Kaj torej z njimi? Ker je mestno jedro enostavno pretesno za današnje potrebe. In... nagravžni betonski zmazek... hehe! Misliš, da Pretorska palača, prepoznavni kulturni biser današnjega Kopra, ponos Koprčanov, takrat, v davnem 13. stoletju... ko so se njegovo zasnovo spopadli oglejski patriarhi... misliš, da ni pomenil enormnega posega v kozji otok, ki so ga naseljevale ribiške hišice? Misliš, da se prebivalstvo tedaj ni zgražalo nad tem zgradbenim "monstrumom", tako radikalno izstopajočim? Samo za primer...
Včasih je treba pogledati tudi malce naprej. In nazaj - da se kaj naučimo. Bržana je strah... Njegova stvar. Ni treba, da je tudi nas.
Ištrijan |  07 .07. 2020 ob  11: 52
@galeb

Če prodajajo je odločitev več kot pravilna! Ideja o selitvi občine v tisti negledljiv, iz vseh vidikov nagravži betonski zmazek je zrasla med popotom in gubijem.

Občina mora ostati v mestu, ne na periferiji. Prav tako bi morali v mestu ostati uradi, ki so jih zdaj enega čez drugegaj strpali v tisto luknjo!
galeb |  07 .07. 2020 ob  11: 36
A koprski občinarji pa še kar naprej in za večno v starih prostorih na Verdijevi? Bržan prodaja Solis?!!! IS THAT TRUE?!
Istriano |  07 .07. 2020 ob  08: 52
Glede na to, da je redar najbolj nekoristen poklic, bi bilo redarstvo najboljše ukiniti, za tistih nekaj narobe parkiranih vozil pa bi mimogrede poskrbeli policisti, ki so bistvo bolje usposobljeni. Denar namenjen redarstvu pa bi porabili za bistveno bolj koristne projekte.