KOPRSKI IN IZOLSKI JADRALCI ZAKLJUČILI "ZELO TEŽKO" PRVENSTVO: Luka Zabukovec za las zgrešil medaljo (FOTO)

Koper

Včeraj se je v Tangerju v Maroku z zadnjimi plovi zaključilo svetovno prvenstvo za ILCA U21, na katerem so nastopili tudi Luka Zabukovec in Benjamin Aganovič v ILCA 7 ter Alenka Valenčič in Lana Vidmar v ILCA 6. Naš najvišje uvrščeni jadralec je Luka Zabukovec, ki prvenstvo končuje na skupnem 20. mestu ter na četrtem v razvrstitvi U19.

Benjamin Aganovič je na 67. mestu, Alenka Valenčič zaključuje na 33. mestu, Lana Vidmar pa na 59. mestu. 

Trenerja Jakob Božič in Luka Radelić zadnji dan povzemata takole:

"Danes je pihalo 25 vozlov, Luka je na žalost slabo startal in moral v desno stran, ki se je, kot smo pričakovali, izkazala za veliko slabšo. Prvo bojo je obrnil v ozadju in ni uspel pridobiti, ker je bilo zanj danes nekoliko preveč vetra. Veter je nato še dvignil na 30+ vozlov in poslali so nas na obalo. Luka končuje kot četrti U19 na 20. mestu v skupni razvrstitvi. Benjamin je zaključil kot 67. skupno in 22. U19, Alenka je končala 33., Lana pa 59. Za nami je zelo težko prvenstvo, ki so ga zaznamovali surovi vetrovi, veliki valovi in močni tokovi. Ne moremo biti ravno zadovoljni z rezultati, saj vemo, da je zelo malo manjkalo za novo medaljo."

Danes začetek mladinskega svetovnega prvenstva za iQFoil

Danes se v španskem Cádizu s prvimi plovi začenja mladinsko svetovno prvenstvo za iQFoil, ki se ga udeležujeta tudi Lina in Val Eržen

Lina bo jadrala v skupini U19, kjer nastopa 47 deklet. Komaj 16-letni Val prav tako jadra v skupini U19, kjer nastopa 139 fantov. Val bi sicer lahko nastopal tudi v razredu U17, a mu manjša oprema, ki jo tam uporabljajo, ne ustreza. Kot poroča njun trener Igor Eržen, so se v času priprav morali spopasti z nekaj težavami, ki pa so jih na srečo uspešno premagali. 

"Z včerajšnjo otvoritveno slovesnostjo se je uradno začelo mladinsko svetovno prvenstvo v Cadizu. Imeli smo štiri dni časa, da spoznamo razmere tukaj, prve plove pa bomo opravili z jutrišnjim dnem. Največ preglavic nam povzroča veliko rib, ki plavajo blizu površja in jih lahko zadaneš s foilom. Če se ti to zgodi pri veliki brzini, sledijo neugodni padci in poškodovana oprema. Žal je Lina pri enem takem trku padla preko deske, ki se je prelomila na pol. Danes smo usposobili sposojeno. Skratka, pripravljeni smo za jutri in se že veselimo," je včeraj dejal Eržen.

Prvenstvo se bo s finalnimi regatami končalo v soboto, 28. oktobra

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija