KOPRSKE POLICISTE V 15 MINUTAH DVAKRAT POKLICALI IZ ZDRAVSTVENE USTANOVE: V obeh primerih zaradi poškodovane ženske

Kronika

Policiste Policijske uprave (PU) Koper so včeraj v razmaku le 15 minut dvakrat poklicali iz zdravstvene ustanove. V prvem primeru iz Splošne bolnišnice Izola, v drugem pa iz koprskega zdravstvenega doma. Razlog? Oboji so obravnavali osebo, ki se je poškodovala v prometni nesreči.

Včeraj ob 10.05 so koprske policiste iz Splošne bolnišnice Izola obvestili, da imajo v oskrbi kolesarko, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila na Dolinski cesti v Kopru zaradi nepravilnega premika z vozilom s prednjim delom vozila trčil v 75-letno kolesarko. Ta je padla in se lažje poškodovala. 74-letnemu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Le 15 minut kasneje, ob 10.20, so prejeli še obvestilo iz Zdravstvenega doma Koper, kjer so prav tako obravnavali žensko s poškodbami. Napotili so jo v izolsko bolnišnico. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 72-letnica z mopedom peljala po kolesarski stezi čez krožišče, pri tem pa ji voznik osebnega avtomobila ni omogočil varnega prečkanja vozišča Ankaranske ceste in je s prednjim delom vozila trčil v bok mopeda. Voznica mopeda je padla in se poškodovala. Po trčenju je voznik avtomobila sicer ustavil, nakar pa je odpeljal s kraja. Povzročitelju po izsleditvi sledi globa.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 135 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo, in sicer v Divači 28-letniku, ki ima pretečeno vozniško dovoljenje.

S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij. V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper obravnavali tudi 23 ilegalnih prehodov državne meje.

BONUS VIDEO: Na Dan mladosti smo v Kopru "ujeli" Titove pionirje

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  26 .05. 2022 ob  14: 12
Gledal sem kako se ozivlja nudi prvo pomoc ok ni tako tezko,samo pol ko pride do prave situacije se moras odlocit al mu bos ponudu svoje slampasto znanje in se bolj zakompliciral stvari
Tudi kaksna tozbica lahko hitro pade,bog ne daj da ti se umre pred ocmi
nylarazgotra |  26 .05. 2022 ob  11: 05
Res, ne razumem kako eni povzročitelji nesreč se ne ustavijo in ne nudijo pomoči. To je popolnoma nečloveško, skoraj prepotentno. To bi kaznovala po zakonu, ker nesreče se lahko zgodijo vsakemu, ampak ne nudena pomoč je pa zares vredna visoke kazni, in dodatno obvezen tečaj prve pomoči in tečaj socialnih veščin.
vseved |  26 .05. 2022 ob  09: 51
Kakšen gnoj moraš biti, da nekoga zbiješ in se mirno odpelješ dalje.